Nieuws Kempen Belgoprocess trekt beveiliging fors op

Belgoprocess trekt beveiliging fors op

Belgoprocess trekt beveiliging fors op

belgoprocessHet nucleaire afvalverwerkingsbedrijf Belgoprocess in Dessel heeft de voorbije weken de beveiliging fors opgetrokken. Wie de interne veiligheidszone betreedt, moet zijn gsm afgeven zodat geen foto’s kunnen worden genomen en auto’s zijn er verbannen. Bovendien zijn extra bewakingssystemen geïnstalleerd. In de NIRASkrant – Belgoprocess is een dochteronderneming van NIRAS – doet Walter Bartholomeus, verantwoordelijke bewaking en beveiliging bij Belgoprocess, een boekje open.

Sinds de Belgische regering in 2011 striktere maatregelen invoerde voor de beveiliging van nucleaire bedrijven, nam Belgoprocess al extra maatregelen. Na de terreuraanslagen in Brussel op 22 maart werden die nog verscherpt.

Scheermesjes
Recent werd bovenop de omheining concertinaprikkeldraad geplaatst, dat is prikkeldraad met scheermesjes. Ook op de site zelf werd een extra omheining opgetrokken. “Rond de gebouwen waar het radioactieve afval wordt verwerkt en opslagen, bakenden we een extra veiligheidszone af. Die interne zone is omringd met een bijkomende omheining. Dat vertraagt indringers zodat de hulpdiensten tijdig kunnen worden verwittigd”, aldus Bartholomeus.

“Ook die nieuwe omheining werd versterkt met concertinaprikkeldraad. Rondom de omheining staan bovendien verschillende bewakingssystemen en tientallen camera’s. De nieuwe beveiligingsmaatregelen waren al in voorbereiding, maar na de aanslagen in Brussel hebben we ze versneld gerealiseerd. De nucleaire sites worden nu ook permanent bewaakt door militairen.”

Wie Belgoprocess betreedt, wordt streng gecontroleerd. Het aantal externen wordt beperkt en bepaalde nucleaire transporten zijn afgelast zolang terreurdreigingsniveau 3 geldt. “Iedereen die de interne veiligheidszone betreedt, moet zijn gsm afgeven en auto’s zijn evenmin toegelaten”, gaat de veiligheidschef verder. “Om die maatregelen zoveel mogelijk te verzachten hebben we 130 fietsen besteld zodat onze werknemers zich op de site vlot kunnen verplaatsen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer