Nieuws Kempen Benedenti Groep geeft originele aftrap voor nieuwbouw

Benedenti Groep geeft originele aftrap voor nieuwbouw

Benedenti Groep geeft originele aftrap voor nieuwbouw

Alle partners die betrokken zijn bij de nieuwbouw van tandartsengroep Benedenti in Herentals, hebben vanmorgen een oorkonde ondertekend en die begraven als tijdscapsule. Het moet niet altijd een eerste steen, was de redenering. Aan de Gareelmakersstraat investeren CEO Rik Claes en Wouter Torfs (Schoenen Torfs) 3,5 miljoen euro in een nieuw hoofdkwartier met 15 tandartskabinetten, 3 kabinetten voor osteopaten, een tandtechisch labo en administratieve kantoren.

Wie de komende decennia of zelfs eeuwen de tijdscapsule – een plastic koker met schroefdop – opgraaft, zal kunnen lezen dat op 13 september 2017 Benedenti Groep, aannemer Mathieu Gijbels, D&A Architecten en Studio Tolleneer een intense samenwerking zijn gestart.

Nu nog heeft de tandartsenorganisatie zijn hoofdkantoor in de Ernest Claesstraat in Herentals, maar dat werd te klein. En de groep heeft ambities, namelijk elk jaar 2 tandartsenpraktijken overnemen. Momenteel zijn er naast Herentals multidisciplinaire groepspraktijken in Berlaar, Vlimmeren, Mechelen, Genk, Rotselaar en Kontich.

Ingangsexamen te streng
“Het was mijn grote droom om ooit van nul af een ideale praktijk te bouwen en die gaat nu in vervulling”, aldus Rik Claes. Hij krijgt daarvoor de steun van zakenpartner Wouter Torfs. De tandartsenpraktijk van Torfs zijn vrouw in Berlaar was destijds de eerste die toetrad tot Benedenti. “Op die manier heb ik hun aanpak leren kennen en ook ik geloof in de professionalisering en schaalvergroting binnen het tandartsenberoep. Dit is een heel valabel investeringsproject”, aldus de CEO van Schoenen Torfs. Benedenti Groep zal het pand huren van de investeerders.

Waar voor Rik Claes & co momenteel het schoentje wringt, is een tekort aan tandartsen. “Als ik ze zou vinden, kunnen er morgen 10 beginnen”, zegt Claes. “Het ingangsexamen, dat hetzelfde is als dat voor arts, is te streng waardoor er te weinig nieuwe tandartsen op de markt komen.”

Mathi Gijbels, CEO van aannemingsbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek, is blij met deze nieuwe opdracht in de Kempen. “De tijdscapsule die we samen ondertekenen, is een engagement naar samenwerking vanuit een vertrouwen tussen mensen. We zijn tevreden dat we een bijdrage mogen leveren aan een mooie plek waar straks patiënten de beste zorgen krijgen.”

De streefdatum voor de ingebruikname van de nieuwbouw is juni 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.