Nieuws Kempen Beneens nieuwe partner van Cunina

Beneens nieuwe partner van Cunina

Beneens nieuwe partner van Cunina

Karel Beneens en Sophie Vangheel.

Karel Beneens en Sophie Vangheel.

Bouwbedrijf Beneens uit Olen is een nieuwe structurele sponsor van de ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel. Die is actief in zes landen op drie continenten en focust op onderwijs. De voorbije 14 jaar realiseerde de vzw meer dan 90 onderwijsprojecten en zette meer dan 12.000 kinderen op de schoolbanken via de persoonlijke Cuninapeterschappen.

Zaakvoerder Karel Beneens: “We zijn een langdurig engagement aangegaan om een houtbewerkingsklas te ondersteunen in een partnerschool van Cunina in Zuid-Afrika. Wij zorgen mee voor het hout en het gereedschap waar de leerlingen mee werken en voor de vergoeding van de leraar. In de toekomst gaan we de leraar misschien zelf bijscholen zodat hij het vak nog beter kan overbrengen.” Het budget voor de structurele steun komt deels uit de inkomsten van gerecycleerde afvalstoffen en deels uit het budget voor relatiegeschenken. “Onze klanten zullen hun flessen wijn niet missen, zeker wanneer ze weten wat er met het geld gebeurt”, zegt Karel Beneens. De medewerkers van Beneens zelf engageerden zich daarnaast ook om structureel twee petekinderen uit de houtbewerkingsklas financieel te ondersteunen.

Duurzame bedrijfsvoering
Oprichtster Sophie Vangheel van Cunina is blij met het engagement. “Het doet ons steeds plezier wanneer bedrijven duidelijk maken dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook inhoudt dat ze hun verantwoordelijkheid voor kinderen in het Zuiden opnemen. Ik ben ook heel blij dat een bedrijf zoals Beneens, dat bekend staat voor zijn duurzame bedrijfsvoering, zich ook op deze manier engageert voor een betere en rechtvaardigere wereld.“

Cunina werkt voornamelijk met steun van particulieren en bedrijven. De bekendste partner is allicht Schoenen Torfs, maar ook heel wat  Kempense ondernemingen zoals Vast & Goed Makelaars, EKOL, Distripond, Verhaert NV, Robarov en Van Havermaet Groenweghe behoren tot de partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer