Campina Energie

BENOveren met Campina Energie

De Kempense coöperatieve Campina Energie uit Turnhout is met een nieuwe dienst voor de burger begonnen: BENOregio Kempen. Met volumeaankoop voor hoogrendementsglas en isolatiemateriaal wil het burgers aanzetten om hun huis energiezuiniger te maken. Met een renovatietraject moet de energiefactuur lager kunnen worden.

Vlaanderen telt ongeveer 3 miljoen woningen waarvan 3% voldoet aan de Vlaamse doelstelling van 2050. Dus er is nog een potentieel van 2.9 miljoen woningen. Met deze probleemstelling probeert Campina Energie met BENOregio Kempen een deel van de oplossing aan te bieden voor de burgers.

BENOregio Kempen is een project van Campina Energie om woningen in de Kempen energiezuiniger te maken, ofwel te ‘BENOveren’. BENOveren staat voor BEter reNOveren. Het project gaat van start met een kwalitatieve volume-aankoop voor spouwmuurisolatie en hoogrendementsbeglazing en koppelt hieraan een volledige begeleiding. Ook voor andere energetische ingrepen - zoals dakisolatie, ventilatie, zonneboiler - kunnen geïnteresseerden beroep doen op Campina Energie. "Wij als Kempense burgercoöperatie geloven in een Kempen zonder fossiele energie", klinkt het.

Naast de groepsaankoop van duurzame materialen, komt er ook persoonlijk advies en begeleiding. Een BENOvatiecoach kan bij mensen een technisch dossier opmaken, hen informeren, een prijsberekening maken en offertes controleren. De coach gaat hiervoor onafhankelijk te werk.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden of inschrijven via de website van Benoregio Kempen of die van Campina Energie.