Nieuws Kempen Beperking voor textielwinkels langs Antwerpseweg in Geel

Beperking voor textielwinkels langs Antwerpseweg in Geel

Beperking voor textielwinkels langs Antwerpseweg in Geel

yellow-park-geelDe stad Geel wil het winkelen in het centrum attractief houden. Ze zal daarom geen sociaal-economische vergunningen meer afleveren voor nieuwe textielwinkels langs de Antwerpseweg.

Op de plaats waar tot vorige week garage LTF was gevestigd, verrijst de komende maanden een nieuw winkelcentrum, Yellow Park. Dat krijgt tien winkeleenheden met centraal een grote parking. Schepen van Economie Pieter Verhesen laat nu weten dat een socio-economische vergunning voor nieuwe kleding- en schoenenwinkels zal worden geweigerd. Met deze uitzondering dat textielwinkels die er nu al zijn, zich elders langs deze weg mogen vestigen.

“We willen onze winkelstraten Pas en Nieuwstraat niet dood knijpen”, aldus Verhesen. “Nieuwe kledingzaken horen in onze winkelstraten thuis. Het is namelijk niet zo dat mensen die naar de Antwerpseweg rijden, automatisch naar het centrum komen om hier koffie te drinken.”

Het is de bedoeling om Yellow Park nog deze zomer te openen. Een aantal kandidaat-huurders meldde zich al, met andere lopen gesprekken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer