Nieuws Kempen Bereidt uw bedrijf zich voor op een stroompanne?

Bereidt uw bedrijf zich voor op een stroompanne?

Bereidt uw bedrijf zich voor op een stroompanne?

stroompanneEen op twee bedrijven moet de activiteit bij een stroomonderbreking stopzetten of kan ze niet naar behoren uitvoeren. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 955 ondernemers.

“De gevolgen van een black-out zijn aanzienlijk. De economische schade kan oplopen tot ruim 100 miljoen euro per uur”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. 8 op 10 ondernemers is niet verzekerd tegen een stroomonderbreking. 84% van de ondervraagden heeft geen noodgenerator om het tekort aan stroom op te vangen. Nog uit de rondvraag blijkt dat ruim 1 op 4 ondernemers zich niet op een stroompanne kan voorbereiden. Bijna een kwart zegt 3 dagen nodig te hebben. “Maar bovenal is het merendeel van de bedrijven niet voorbereid op een stroompanne of onvoldoende op de hoogte”.

Webpagina en webinar met tips
Om ondernemers te helpen, ontwikkelde UNIZO een speciale webpagina www.unizo.be/afschakelingsplan. Daarop vinden ondernemers alle mogelijke info. Op 4 november organiseert de organisatie hierover een webinar.

Aan de steden en gemeenten vraagt UNIZO om zich degelijk voor te bereiden op een worst-case-scenario. “Er moet een draaiboek klaarliggen”. De ondernemersorganisatie pleit er ook voor om pas af te schakelen nadat alle andere noodprocedures zijn gebruikt. “Afschakelen moet een allerlaatste optie zijn”. Ten slotte vraagt UNIZO meer duidelijkheid over een mogelijke schadevergoeding voor getroffen bedrijven.

En u? Bereidt u zich voor op een stroompanne? Wat voorziet u  en hoe pakt u dat aan? Laat het ons weten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer