Nieuws Kempen Beroep tegen slachthuis: “hallucinant en onbegrijpelijk”

Beroep tegen slachthuis: “hallucinant en onbegrijpelijk”

Beroep tegen slachthuis: “hallucinant en onbegrijpelijk”

slachthuisVoka-Kempen is bijzonder scherp voor het gemeentebestuur van Westerlo. Dat kondigde aan in beroep te gaan tegen de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het slachthuis Sus Campinae in deelgemeente Oevel. Het bedrijf wil 30 miljoen investeren in een nieuwe vestiging en werk bieden aan minstens 100 mensen. “Het beroep is hallucinant en onbegrijpelijk”, aldus algemeen directeur Jan Hendrickx.

“Ze zouden beter eens denken aan de vele herstructureringen en falingen waarmee we ook dit jaar weer geconfronteerd worden in de Kempen. Onze regio heeft investeringen nodig. Ongelooflijk dat ze een bedrijf dat miljoenen wil investeren in een nieuwe vestiging en voor minstens 100 inwoners werk biedt, zo moeilijk maken”, zegt Jan Hendrickx.

Nood aan hervorming
“Het beroep schiet zijn doel totaal voorbij”, vervolgt Hendrickx. “In juli verleende de minister de milieuvergunning en in september de deputatie de bouwvergunning. Ik vraag me werkelijk af wat een beslissing van de Vlaamse overheid nog waard is als iedereen bij de Raad van State beroep kan aantekenen. Het slachthuis wordt gebouwd op een industrieterrein waar nog drie Seveso-bedrijven gevestigd zijn. Bovendien staat in Kalmthout een analoog slachthuis zonder ooit maar één klacht ontvangen te hebben van de omwonenden over welke hinder dan ook. De economie van onze regio gijzelen via een procedure bij de Raad van State is pure waanzin. Zeker in deze bikkelharde economische tijden waarin gevochten moet worden voor iedere job. Dit is nogmaals een bevestiging dat er dringend nood is aan de hervorming van de procedure van de Raad van State.”

“Ik ben er zeker van dat het bedrijf meer dan zijn goede wil en geduld heeft getoond”, zegt Hendrickx. “Er is een open oproep geweest naar de actievoerders om samen te zitten. Vanuit Voka – KvK Kempen zijn verschillende mails gestuurd naar de actievoerders om een meeting vast te leggen, helaas zonder antwoord. De gemeenteraad en de actievoerders zijn uitgenodigd om de vestiging in Kalmthout te bezoeken. Het is een zeer moeilijke periode voor de Kempense economie. Actie voeren tegen werkgelegenheid en welvaart in de regio is dan een duidelijk voorbeeld van schieten in de eigen voet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer