Nieuws Kempen Besto (Turnhout) overgenomen door Igepa

Besto (Turnhout) overgenomen door Igepa

Besto (Turnhout) overgenomen door Igepa

bestoDe groothandel in hygiëne- en schoonmaakmiddelen Besto uit Turnhout is overgenomen door Igepa uit Aalter, een distributiebedrijf voor de grafische sector. Voor Igepa is het een volgende stap in de diversificatie waarmee in 2005 een begin werd gemaakt.

Besto werd opgericht in 1967 en telt vandaag 8 werknemers. Het familiebedrijf is destijds gestart met het produceren van vloerzeep en detergenten gericht op buurtwinkels en supermarkten. In de loop der jaren is het klantenbestand verbreed en werd het productenpakket uitgebreid met onder meer hygiënepapier, poetsmaterialen, machines en werkwagens, waardoor Besto uitgroeide tot een volwaardige speler op de hygiëne- en schoonmaakmarkt.

Niets dan voordelen
De nieuwe entiteit gaat verder als ‘Besto – Part of Igepa Belux’, die zal geleid worden door de voormalige zaakvoerder-eigenaar Juan De Houwer. Hij ziet in de overname door Igepa enkel voordelen: “Na een aantal verkennende gesprekken bleek snel dat we dezelfde visie delen. Voor Besto is deze overname vanuit strategisch oogpunt dan ook een zeer goede zaak. Wij kennen onze markt als geen ander, maar ook Igepa beschikt onmiskenbaar over een aantal troeven, zoals een sterk logistiek apparaat, een uitgebreid klantenbestand in regio’s waar wij vandaag nog niet actief zijn en een uitgebreide know-how op het vlak van openbare aanbestedingen. Door onze krachten te bundelen zullen we nog sterker en sneller groeien.”

Igepa is actief in België en Luxemburg en maakt deel uit van de Duitse Igepa Group, een bundeling van groothandels in meer dan 20 verschillende landen. Igepa telt 3 vestigingen in BeLux, 320 werknemers en realiseerde 181 miljoen Euro omzet in 2014.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel, Herentals
Geel

7 faillissementen in de regio

De ondernemingsrechtbank van Turnhout heeft zich ook deze dinsdag gebogen over de faillissementen. Op de lijst staan 7 bedrijven die… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer