Nieuws Kempen Beveiligingscamera’s zijn oplossing voor het tekort aan werfleiders

Beveiligingscamera’s zijn oplossing voor het tekort aan werfleiders

Beveiligingscamera’s zijn oplossing voor het tekort aan werfleiders

OUD-TURNHOUT, BEERSE- Bouwonderneming Fransen uit Oud-Turnhout doet een beroep om VDM Security uit Vlimmeren (Beerse), niet enkel om de bouwwerven te bewaken, maar ook om de camera te gebruiken als werfleider.

“Verplaatsbare en tijdelijke cameramasten zijn niet meer weg te denken op een bouwproject dat een miljoen euro overschrijdt”, zegt Jan Van de Mierop van VDM Security. “Bouwbedrijven krijgen steeds meer te maken met onbevoegden die het terrein willen betreden. Op een groter project, waar veel duur en groot materieel wordt ingezet, is de kans groot op diefstal of sabotage.”

Meldkamer

Met een mobiele cameramast die is gekoppeld aan een meldkamer, is de kans groter dat daders kunnen worden opgespoord of dat dieven worden verjaagd. Maar dat is niet de enige reden waarvoor een camera kan worden ingezet.

Werfleiders

“Er is een tekort aan werfleiders”, stelt Van de Mierop vast. “Voor dat probleem is permanente camerabewaking een goede oplossing. Vanuit het hoofdkantoor van de aannemer kunnen werken worden opgevolgd en bijgestuurd. Bedrijven die hiervan gebruik maken, kunnen sneller reageren bij onvoorziene omstandigheden.”

GR Technics

Bouwonderneming Fransen is naar verluidt blij met de investering en de samenwerking met VDM Security. Beide bedrijven werken al jaren samen. De camera’s van het bewakingssysteem worden ook in eigen streek gebouwd. GR Technics uit Beerse maakte de telescopische masten die op de werven van Fransen worden gebruikt. “GR Technics is een pionier in verplaatsbare cameratorens. De vraag naar dergelijke mobiele systemen groeit nog sterk”, zegt bestuurder Gunter Roefs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.