Nieuws Kempen Beverdonk Container Terminal riskeert boete voor overlast

Beverdonk Container Terminal riskeert boete voor overlast

Beverdonk Container Terminal riskeert boete voor overlast

beverdonk container terminalDe Beverdonk Container Terminal langs het Albertkanaal in Grobbendonk riskeert een boete en dwangsom voor de hinder die wordt veroorzaakt voor de buurtbewoners. Het bedrijf moest zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Turnhout.

De buren klagen al jarenlang over geluids- en lichtoverlast. Omdat er ook ’s nachts losactiviteiten plaatsvinden, worden de buurtbewoners uit hun slaap gehouden. De lichthinder is afkomstig van schijnwerpers op de terminal. De buurt verwijt de uitbaters dat ze zich niet aan de bepalingen in de milieuvergunning houden. Ze eisen een schadevergoeding per inbreuk en een dwangsom om nog meer lawaai te voorkomen. De openbaar aanklager vraagt de rechtbank om DP World, de vennootschap die BCT uitbaat, te veroordelen tot een boete van 30.000 euro.

De verdediging vraagt de vrijspraak en ook een afwijzing van de vordering van de buren. “De vergunningsvoorwaarden zijn de jongste jaren constant aangepast. De overheid maakt er zelf een boeltje van”, aldus de advocaat van het bedrijf. Hij wijst er bovendien op dat de nabijgelegen E313-snelweg nog veel meer lawaai maakt.

De rechter doet een uitspraak op 17 juni.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer