Nieuws Kempen Bier drink je vanaf nu uit een pastic zak

Bier drink je vanaf nu uit een pastic zak

Bier drink je vanaf nu uit een pastic zak

Foto: Mia Uydens

Foto: Mia Uydens

Voortaan geen lauw bier meer op een festival maar een frisse pint uit een plastic zak. Drankenhandelaar Tom Cambré uit Herentals pakt uit met deze primeur die vooral de festivalganger ten goede zal komen.

“Ons bier gaat voortaan in gekoelde zakken van duizend liter naar het festival of een ander evenement”, legt Cambré uit. “Die zakken hangen in inox containers. De brouwerij levert het bier bij ons op 2 graden en zo gaat het hier buiten. Zodra we zijn gearriveerd op het festival, kunnen ze er frisse pintjes beginnen te tappen. Een heel verschil met vroeger, wanneer er permanent met vaten moest worden gesleurd.”

Cambré haalde het systeem uit Nederland en testte het onlangs uit op het Replay Festival in Herentals. De zakken worden geleverd door Tap Cool en metaalbedrijf Vi-sendi uit Lichtaart bouwde de frames om die in het hangen. Het systeem is bedoeld voor de middelgrote evenementen. De grote jongens zoals Graspop, Werchter en Pukkelpop laten hun bier leveren in koeltanks, maar dan gaat het om volumes van vele duizenden liter.

De Kempense drankenhandelaar garandeert dat het bier van een uitstekende kwaliteit is. “Het gaat om niet-gepasteuriseerd bier dat beter van smaak is. En er komt geen CO2 aan te pas zodat er minder bubbels in zitten en je ook minder hoofdpijn zult hebben”, lacht hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer