Nieuws Kempen Bier met zoete aardappelen is innovatie van het jaar

Bier met zoete aardappelen is innovatie van het jaar

Bier met zoete aardappelen is innovatie van het jaar

lustige brouwersTom Segers van brouwfirma De Lustige Brouwers uit Weelde heeft op Pinkstermaandag de innovatieprijs gewonnen tijdens een bierfestival in Leuven. Hij brouwde een blond bier waarin zoete aardappelen waren verwerkt en dat viel bijzonder in de smaak bij de internationale jury. Het bedrijfje brengt het bier in het najaar op de markt.

Segers is niet aan zijn proefstuk toe. 3 jaar geleden won hij de Brouwland Biercompetitie met zijn Eden Quadrupel. Die bracht hij nadien op de markt, later gevolgd door de Eden Blond. “Het idee voor zoete aardappelen ontstond tijdens het eten ervan”, vertelt hij. “Ik wist dat pompoenbier bestond en dan ben ik op internet gaan zoeken naar recepten en informatie. Na heel wat proberen ben ik tot een resultaat gekomen waar ikzelf heel tevreden over was.”

1.000 liter
Het bier, waarvoor een commerciële naam momenteel nog ontbreekt, is van het type IPA en dus sterk gehopt. Een deel van het graan werd vervangen door zoete aardappels. De wedstrijd vond plaats in zaal De Hoorn in Leuven en werd georganiseerd door brouwerij Hof ten Dormaal in Tildonk. “Aan het bierfestival namen 19 binnen- en buitenlandse brouwerijen deel, waaronder ook Amerikaanse”, vertelt Tom Segers. “De jury had aanvankelijk de 10 beste inzendingen weerhouden. De vertegenwoordigers van de aanwezige brouwerijen mochten nadien de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Ik ben zeer blij dat mijn bier het heeft gehaald.”

De hoofdprijs is 1.000 liter die gratis wordt gebrouwen door Hof ten Dormaal. Dat zal pas in het najaar gebeuren zodat het tot dan wachten blijft om het te kunnen proeven. Segers droomt intussen van een eigen brouwerij in Weelde. Voorlopig laat hij zijn bieren brouwen bij Anders in Halen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer