Bierhandel Van Roy Jeni Real Estate Foto: Jeni Real Estate

Bierhandel Van Roy laat Jeni Real Estate een nieuw gebouw op maat ontwikkelen in Malle

Bierhandel Van Roy uit Lille gaat verhuizen. Het familiebedrijf, dat hoofdverdeler is van trappistenbier Westmalle, heeft haar oog laten vallen op Bedrijvenpark Steenoven in Malle. Daar ontwikkelt het Turnhoutse Jeni Real Estate voor Van Roy een nieuw gebouw op maat met een grondoppervlakte van ongeveer 1.000 vierkante meter.

Bierhandel Van Roy is een familiebedrijf waar de derde generatie hoofdverdeler is van trappistenbier Westmalle. Daarnaast distribueren ze ook trappistenbieren Zundert, Rochefort, Orval, Chimay, Achel en La Trappe en de non-alcoholische dranken Tönissteiner en Gerolsteiner.

Geert Van Roy en Nele Talpe van Bierhandel Van Roy: “Onze huidige locatie in Lille is veel te krap geworden. In het magazijn moeten we soms eerst paletten met de heftruck verzetten om aan de volgende te kunnen. Niet ideaal om zo nog veel langer te blijven werken. Wij hebben bovendien nog heel wat ambitie en daarom gingen we op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte.”

“We wonen dicht bij Malle en aan Bedrijvenpark Steenoven zagen we een bord van makelaar Ceusters. Fase 1 en fase 2 van het bouwproject zijn prachtig maar bleken al uitverkocht. De aangeboden ruimtes waren enkel voor verhuur maar Ceusters beloofde om ons op de hoogte te houden, mochten er zich nieuwe opportuniteiten voordoen. Enkele weken later kregen we bericht dat er een nieuwe bedrijfssite aan de overkant van de straat ontwikkeld zou worden. We zijn toen meteen met Jeni en Ceusters aan tafel gaan zitten.”

De werken aan het nieuwe gebouw in Malle zullen begin 2025 van start gaan. “Wij kijken enorm uit naar onze verhuis naar Bedrijvenpark Steenoven want die heeft meerdere troeven. Ten eerste is het ideaal omdat wij hoofdverdeler zijn van het bier van de Abdij van Westmalle. Dan kan je niet veel beter en dichter zitten qua locatie. We gaan in Malle voor een modern gebouw op maat van zo’n 1000 m2 met veel meer magazijnruimte dan op onze huidige locatie in Lille. Het gebouw is ideaal om onze ambities te ondersteunen met het oog op groei qua distributie en export. Zo zullen we in totaal 180 m2 kantoren hebben en maar liefst 938 m2 magazijnruimte.”

Jeni heeft op Bedrijvenpark Steenoven nog beschikbaarheden. Op www.jeni.be kan je de beschikbare gebouwen en mogelijkheden bekijken.