Nieuws Kempen Bij Mangia Bene komen geen gluten binnen

Bij Mangia Bene komen geen gluten binnen

Bij Mangia Bene komen geen gluten binnen

Paty in winkel LifefoodMangia Bene in Mol is de eerste zaak in de Kempen waar je uitsluitend gluten- en lactosevrije producten kunt kopen en/of ter plaatse eten. Zaakvoerster Paty Dekoninck startte de zaak nadat ze zelf ondervond hoe moeilijk het is om glutenvrije producten te vinden.

“Mijn zoon van negentien moet al sinds zijn zesde glutenvrij eten”, vertelt ze. “Dertien jaar geleden bestond er zo goed als niets. Om lekkere dingen te kunnen maken, ben ik in Nederland baklessen gaan volgen. Ik heb altijd al interesse gehad in bakken en koken.”

Paty Dekoninck werkte al die tijd in het familiale meubelbedrijf in Balen, maar zette drie maanden geleden de stap naar een eigen zaak. Daarin biedt ze nu tussen de 1300 en 1400 verschillende producten: energierepen, deegwaren, bakmixen, bier, vers gebak en brood, bereide gerechten, enz. Allemaal gegarandeerd glutenvrij. De andere kant van zaak wordt ingenomen door een lunchroom met twaalf zitplaatsen waar je glutenvrije snacks kunt bestellen. “Er is absoluut geen gevaar dat er contaminatie optreedt”, garandeert ze. “Door mijn ervaring weet ik daar zeer goed mee om te gaan.”

Meer omzet dan verwacht
Of er een markt is voor haar zaak? “Officiële cijfers zeggen dat 1 persoon op 100 aan coeliakie lijdt en dus glutenvrij moet eten. Schattingen maken melding van 5 tot 6%. Ik sluit me aan bij het laatste. Nogal wat mensen weten het zelf niet. Ik krijg hier dagelijks mensen binnen die darmklachten hebben maar die afnemen nadat ze glutenvrij zijn beginnen eten. Ik had een omzetschatting gemaakt bij de start van de zaak, maar zit nu al boven die schatting.”

Paty Dekoninck maakt van mensen helpen haar missie. “Omdat ik zelf zo’n zoektocht achter de rug hebt”, zegt ze. “Ik wil dat mensen die het gluten- en lactosevrij moeten doen, ook lekker en gezond kunnen eten.”

Hier vind je nog meer startende ondernemingen in de Kempen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer