Bij VanRoey.be komt 65% met de fiets naar het werk

65% van de medewerkers van ict-bedrijf VanRoey.be uit Turnhout komt op regelmatige basis met de fiets naar het werk. Dat maakt het bedrijf bekend op de Bike To Work Day, die vandaag internationaal wordt georganiseerd. Ter gelegenheid daarvan werden de fietsers vanmorgen getrakteerd op een ontbijt.

“Een aantal jaren geleden merkten we dat 87% van onze mensen iedere dag met de auto naar het werk kwam”, zegt general manager Pat Van Roey. “Dit terwijl het merendeel op fietsafstand van onze kantoren woont. Het wegbrengen van de kids, afspraken met klanten of de beperkte bedrijfsinfrastructuur waren de belangrijkste redenen.”

Pendelfonds
Met steun van het Vlaamse Pendelfonds werden de voorbije 2,5 jaar acties ondernomen om het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren. Zo konden medewerkers voordelig een nieuwe fiets aanschaffen, werden er douches en lockers geïnstalleerd, zo ook een bewaakte fietsenstalling. Wie met de wagen komt en in de loop van de dag een korte verplaatsing moet maken, kan over een bedrijfsfiets beschikken.

Talent manager Inne Loos: “Het doet me veel plezier op dit officiële startmoment van het Pendelfonds-project te kunnen meegeven dat op dit moment 65% van het personeel geregeld de fiets neemt voor woon-werkverkeer. Ik denk toch dat we dan over een aanzienlijke verbetering tegenover 2017 mogen spreken. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de gezondheid van onze medewerkers.”

VanRoey.be draagt al langer zijn sportieve karakter uit. Het bedrijf is al jaren partner van Kempen Fietst en kwam recent nog met een team aan de start van de Antwerp 10 Miles en de team challenge van Moved To Help.