Nieuws Kempen Bijzonder leuk verjaardagscadeau voor Anyway Doors

Bijzonder leuk verjaardagscadeau voor Anyway Doors

Bijzonder leuk verjaardagscadeau voor Anyway Doors

anyway doorsAnyway Doors uit Massenhoven wint voor het eerst een RED DOT Product Design Award met haar pivoterende ‘Room Divider’. Een mooi verjaardagscadeau voor het bedrijf dat vandaag, 1 april, exact twintig jaar bestaat. De RED DOT-award is een internationale, prestigieuze prijs in de wereld van het design.

Taatsdeuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Nadeel tot dusver was dat het scharniersysteem in de vloer moest worden ingebouwd. De innovatieve 360° pivotscharnier zonder inbouwdelen maakt hier een eind aan. De Room Divider is hiermee geschikt voor nieuwbouw en renovatie, met elke vloeropbouw, met of zonder vloerverwarming.

“Het eerste prototype stelden we in 2013 voor op Batibouw”, vertelt zaakvoerder Rudi Dries. “Intussen zijn we bezig met het verkrijgen van internationale octrooien, een proces dat jaren duurt. Momenteel hebben we een vijftig tot zestig realisaties achter de rug in heel de Benelux.”

Anyway Doors bleef met opzet een tijdlang in de luwte met dit innovatieve deursysteem. Rudi Dries: “We hadden eerlijk gezegd wat schrik van een internationale belangstelling. We zijn een lokale KMO, weliswaar met ambitie, maar we hebben zelf de tijd niet om de wereld te gaan verkennen. Daarom zijn we al enige tijd op zoek naar een industriële partner met een groot netwerk. Met deze award hopen we een belangrijk signaal te kunnen geven.”

Het spreekt voor zich dat Anyway Doors bijzonder fier is met de onderscheiding. “Dit geeft prestige, erkenning en een internationale exposure. Je moet weten dat voor de RED DOT-awards meer dan 5.000 producten vanuit de hele werld werden ingezonden en tentoongesteld in een industriële hal in het Duitse Essen. De organisatie had ons al langer gevraagd om deel te nemen, maar we hebben de boot altijd afgehouden. Nu, bij onze eerste deelname, was het meteen prijs.” Bij Anyway Doors in Massenhoven werkt een 30-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer