Nieuws Kempen Binnenspeeltuinen beslissen tot tijdelijke ‘Corona’-sluiting

Binnenspeeltuinen beslissen tot tijdelijke ‘Corona’-sluiting

Binnenspeeltuinen beslissen tot tijdelijke ‘Corona’-sluiting

WECHELDERZANDE/TURNHOUT – Binnenspeeltuin Mega Speelstad in Wechelderzande (Lille) wil zich verantwoordelijk opstellen in de strijd tegen het Coronavirus en heeft besloten om twee weken het kinderpretpark sluiten. Ook Raf en Otje in Turnhout gaat een tijdje dicht.

Mega Speelstad is de grootste binnenspeeltuin/kinderpretpark van België en heeft daarmee uiteraard een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de kinderen. “Dit beperkt zich op dit moment niet alleen meer tot de veiligheid van onze speeltoestellen”, stelt Tinne Verdonck, zaakvoerster van Mega Speelstad.c “Met de huidige Corona crisis, en de berichtgeving die wij daarrond ontvangen, vinden we dat onze verantwoordelijkheid ruimer is geworden. De richtlijn van 1.000 personen voor evenementen heeft volgens ons iets dubbel. 999 kan wel en 1.000 niet.”

Bij de beslissing om Mega Speelstad twee weken te sluiten is verder gekeken dan alleen naar de kinderen. “Kinderen komen immers nooit alleen naar de speeltuin, maar steeds met ouders of grootouders. Laat deze laatste nu juist de groep zijn die het meest kwetsbaar zouden zijn in deze Corana Crisis. Daarnaast hebben we als werkgever ook een verantwoordelijkheid tegenover ons personeel. Alle medewerkers staan mee achter deze beslissing. Wij hebben nog overleg gehad met enkele collega speeltuinen in het Antwerpse en zij gaan ons voorbeeld volgen. Het betreft den Deugeniet in Ekeren en Raf en Otje in Turnhout.”

Mega Speelstad zal gesloten zijn tot en met vrijdag 27 maart.

Reageer op dit bericht

Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer