Nieuws Kempen Binnenvaartverbinding Meerhout-Gent wordt pas later in gebruik genomen

Binnenvaartverbinding Meerhout-Gent wordt pas later in gebruik genomen

Binnenvaartverbinding Meerhout-Gent wordt pas later in gebruik genomen

MEERHOUT – De geplande binnenvaartverbinding Meerhout-Gent, die een onderdeel moest worden van een intermodale link tussen Meerhout en het Britse Hull, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Door de coronacrisis zijn de belangrijkste motivaties verdwenen, luidt het.

In februari van dit jaar kondigden binnenvaartoperator BCTN en shortsearederij I-Motion nog hun plannen aan voor een intermodale verbinding (dus met meerdere vervoermiddelen) tussen de containerterminal van BCTN in Meerhout en het Britse Hull via de haven van Gent. Er zouden in mei proefvaarten plaatsvinden. Maar door de coronacrisis is dat allemaal niet doorgegaan.

Aanleiding weg

Het was de bedoeling dat dit intermodaal concept een alternatief zou bieden voor de files op de ring rond Antwerpen. Ook zou het geen last hebben van het chauffeurstekort. Maar door de coronacrisis zijn die oorzaken nu weggevallen. “De files zijn verdwenen en door de crisis zitten veel chauffeurs zonder werk”, zegt David Huybrechts, commercial manager van BCTN in Flows.be “Bovendien zijn heel wat van onze klanten transportbedrijven en die kiezen ervoor om hun chauffeurs zoveel mogelijk aan de slag te houden. Dat maakt dat we te weinig garanties hadden om dit nieuwe project succesvol op te starten.

September

Volgens Huybrechts betekent uitstel geen afstel. “Als het economische leven in Vlaanderen herneemt, zullen ook de files terugkeren en komt er opnieuw een situatie waarin die verbinding een toegevoegde waarde heeft. De timing werd door de coronacrisis echter overhoop gehaald. Doordat veel fabrieken gesloten waren, was er ook weinig ladingaanbod.”

Huybrechts verwacht dat de verbinding in september zal opstarten, want de zomermaanden zijn daarvoor geen goede periode. “Het schip dat we hiervoor zullen inzetten, staat stand by”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer