Biobest Foto: Joren De Weerdt

Biobest bekomt een kapitaalverhoging van 98,5 miljoen euro

WESTERLO - Het kapitaal van Biobest wordt verhoogd met minimaal 98,5 miljoen euro. Biobest en Floridienne bereikten dit akkoord met Sofina en enkele private investeerders.

Als een verdere stap in haar sterke groei is Biobest erin geslaagd om tal van investeerders te enthousiasmeren voor haar project. In een eerste stap zal het kapitaal van Biobest worden verhoogd met 98,5 miljoen euro. Dit geld komt voornamelijk van de bestaande aandeelhouder Sofina en van enkele particuliere investeerders. Op korte termijn zou het bedrag van de kapitaalverhoging nog tot 120 miljoen euro kunnen worden opgetrokken maar dit in functie van de verschillende overnames die zich aanbieden.

Het belang van Floridienne in Biobest daalt na deze kapitaalverhoging naar 79%, tegenover 86,79% op 31 december 2022. De resterende Biobest-aandelen zullen na de transactie in handen zijn van Mérieux Equity Partners, een aandeelhouder sinds 2018, Sofina, enkele nieuwe particuliere investeerders en het management van Biobest.

“Dankzij deze kapitaalverhoging kunnen wij onze groei consolideren door, naast interne groei, meerdere bijkomende strategische acquisities te doen”, aldus Jean-Marc Vandoorne-Feys, CEO van Biobest Group. “Hiermee komt ons ambitieuze doel weer een stap dichterbij: kwalitatieve en volledige oplossingen op het gebied van geïntegreerde biologische plaagbestrijding aanbieden aan telers wereldwijd.” De kapitaalverhoging zal naar verwachting binnen vier weken worden afgerond.