leeuw vd export

Biobest Group genomineerd voor Leeuw van de Export

Biobest Group uit Oevel heeft een nominatie te pakken voor de Leeuw van de Export 2018. Dat is een jaarlijkse bekroning van Flanders Investment & Trade voor bedrijven die opvallende exportresultaten neerzetten. Op 19 september wordt de laureaat bekendgemaakt.

Biobest Group is genomineerd in de categorie van bedrijven met 50 of meer medewerkers, samen met standenbouwer beMatrix uit Roeselare en sauzenfabrikant Manna Foods uit Wijnegem.

Actief op 5 continenten
Biobest zet al meer dan 30 jaar hommels en andere insecten in voor bestuiving en de biologische bestrijding van ziektes in de tuinbouw. Het Westelse bedrijf is op de 5 continenten actief in 65 verschillende markten. In 2017 haalde de onderneming met ruim 1.000 medewerkers een omzet van bijna 75 miljoen euro. 53% daarvan komt uit niet-EU-landen. Verder investeert het bedrijf sterk in onderzoek en ontwikkeling.

In de categorie van bedrijven met minder dan 50 werknemers zijn genomineerd: Boplan uit Moorsele, SCE uit Lichtervelde en Tribù uit Bilzen.

De 6 genomineerden verdedigen hun wedstrijddossier op 14 september voor een vakjury. Op 19 september maakt Vlaams minister-president de winnaar bekend tijdens een plechtigheid in Antwerpen.