leeuw vd export

Biobest Group wint Leeuw van de Export 2018

Biobest Group uit Oevel heeft vanavond de Leeuw van de Export 2018 gewonnen, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Flanders Investment & Trade. Vlaams minister-president overhandigde de trofee.

Biobest was in 2014 al eens genomineerd maar kon deze keer de jury wel als beste overtuigen met zijn duurzame productengamma dat wereldwijd voor een transformatie van de tuinbouwsector heeft gezorgd. Het bedrijf zet al meer dan 30 jaar hommels en andere insecten in voor bestuiving en de biologische bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouw.

Spectaculaire groei
Verder sprongen de spectaculaire groeicijfers in het oog met 2017 als een echt topjaar. Naast enkele acquisities in nieuwe markten plukte het bedrijf volop de vruchten van zijn eigen distributiesysteem en klokte af op een groei van 30%.

Biobest is vandaag op 5 continenten aanwezig in 65 verschillende markten. Met 1.009 voltijdequivalenten haalde het bedrijf vorig jaar een omzet van 77,2 miljoen euro. Bijna 97% komt uit export, waarvan ruim de helft in niet EU-landen wordt gerealiseerd.

Biobest Group behaalde de trofee bij de bedrijven met 50 of meer medewerkers. In de categorie tot 50 werknemers ging de Leeuw van de Export naar het West-Vlaamse Boplan.

Vlaams minister-president Bourgeois: “Boplan verlegt grenzen binnen de hooggespecialiseerde niche van de industriële beveiliging. Biobest Group is een ware pionier op het vlak van duurzaamheid en biologische bestrijding en bestuiving actief op de 5 continenten. Ik hoop dat deze Leeuwen van de Export veel andere ondernemers zullen inspireren om internationaal hun vleugels uit te slaan. Export is immers dé levensader van onze Vlaamse economie.”