sinaasappelboom biobest

Biobest sluit nieuwe alliantie in Australië

Biobest Group nv met hoofdzetel in Westerlo heeft een alliantie gesloten met het Australische bedrijf Biological Services, een bedrijf in biologische plaagbestrijding. Biobest heeft een verwierf 51% van de aandelen in moederbedrijf Manchil Altmann Pty.Ltd. Biobest beschikt nu over productie- en distributiebedrijven in meer dan 20 landen over de hele wereld, met een commercieel netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 70 landen.

“Wij geloven sterk in het groeipotentieel van biologische bestrijding op de Australische markt”, zegt Marc Mertens, CSO van Biobest Group NV. “Daarom hebben we ambitieuze stappen genomen om ook hier een sterke marktpositie uit te bouwen. Dankzij een eerdere investering in Australië in 2019, in Bugs for Bugs, zijn we nu uniek gepositioneerd om in de behoeften van de Australische telers en consumenten te kunnen voorzien. De nieuwe generatie telers zoekt naar effectieve, natuurlijke oplossingen in plaats van afhankelijk te zijn van chemische bestrijdingsmiddelen.

De strategie van Biobest is om het Australische bedrijf te blijven versterken, hun netwerk verder uit te breiden en technologische synergieën te creëren. “De wereld van de biocontrole is nog vrij klein in vergelijking met de chemische industrie. Onze inspanningen om samen met onze partners een kritische massa op te bouwen, zijn essentieel om onze natuurlijke oplossingen de zichtbaarheid en het momentum te geven die ze verdienen.”

Biological Services begon in 1971 met de productie van Aphytis-wespen voor de bestrijding van de schildluis in citrusboomgaarden. In 1987 nam James Altmann het roer van Biological Services over en in juli 2014 bundelde hij de krachten met Manchil IPM Services, dat werd opgericht door Lachlan Chilman. Op die manier is Biological Services erin geslaagd een vooraanstaande positie in te nemen in de biologische bestrijding in Australië.