PIC_BugsforBugs

Biobest zet voet aan wal in Australië

Biobest Group uit Oevel heeft het Australische Bugs for Bugs overgenomen. Daarmee zet de Kempense onderneming zijn eerste stappen in Australië. Bugs for Bugs is een belangrijke speler in nuttige insecten en andere biologische bestrijdingsproducten op de Australische markt.

Biobest doet zijn verkiezing tot Leeuw van de Export vorig jaar weer alle eer aan door zijn internationalisering verder uit te bouwen. Het bedrijf bereikt met zijn natuurlijke bestuivers en bestrijders telers in meer dan 60 landen.

“We willen telers een compleet aanbod aan natuurlijke oplossingen aanbieden in alle belangrijke geografische markten”, zegt Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest Group. “Australië heeft een belangrijke en groeiende productie van hoogwaardige tuinbouwgewassen. Door de geografische ligging en de unieke biodiversiteit gelden er in Australië strenge regels. Daardoor is het onmogelijk om deze markt te bedienen met geïmporteerde natuurlijke vijanden. We zijn dan ook heel tevreden dat we onze krachten kunnen bundelen met Bugs for Bugs. Het bedrijf heeft een sterk en ervaren managementteam en een uitstekende reputatie bij Australische telers. Zoals bij al onze strategische allianties gaan we een hoge mate van lokale onafhankelijkheid en initiatief combineren met de voordelen van integratie in een sterke internationale groep.”

Belangrijke stap
Bugs for Bugs werd in 1981 opgestart met de productie en verkoop van nuttige insecten. Sinds de intrede van Marius Collatz in 2013 als managing director verstevigde de organisatie zich op de Australische markt door de activiteiten te kopen van Biomites en Insect Management Services. “Deze samenwerking met Biobest is de belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf”, zegt Collatz. “We krijgen toegang tot technologie van wereldklasse en kunnen expertise uitwisselen met de teams van Biobest. Zo kunnen we Australische telers nog meer en betere oplossingen bieden.”