Foto: Bert De Deken

BK Darts in Turnhout nu al megasucces: “Hotel Turnova is volgeboekt”

TURNHOUT - Sporthal Stadspark in Turnhout wordt omgetoverd tot een ‘mini-Ally Pally’ voor het Belgisch kampioenschap Darts, dat dit weekend plaatsvindt. Met zevenhonderd deelnemers belooft het toernooi zeer succesvol te worden. Het wordt het grootste darttoernooi in ons land tot nu toe.

De voorbereidingen zitten vrijdagmiddag op schema: de rode loper ligt er, de 45 dartborden hangen klaar, het podium is opgesteld en de tafels en stoelen zijn afgestoft. Het Belgische kampioenschap darts in Sporthal Stadspark kan vrijdagavond officieel van start gaan.

Veel deelnemers

“De steun die we gekregen hebben van het stadsbestuur is enorm”, weet BeDarts-bestuurslid Steve Rosschaert. “Oorspronkelijk wilden we het gewoon organiseren in zaal Futur, voor maximaal 150 deelnemers. Maar het is uit de hand gelopen, in de positieve zin van het woord. Er doen zo’n tweehonderd deelnemers mee aan het open toernooi en zevenhonderd aan het kampioenschap zelf. Het is een ongelofelijke opkomst. En dan is er nog het BV-toernooi, ook dat trekt volk. We hebben nog nooit zo’n groot darttoernooi gehad in België.”

Goed voor horeca

“Dat maakt mij enorm trots. Ik hoorde dat ook hotel Turnova helemaal volzet is. Geweldig toch, Turnhout wordt echt op de kaart gezet”, zegt schepen Jan Van Otten. “Het stadsbestuur is trots, wij zijn vooral zenuwachtig”, zegt Steve Rosschaert van de organisatie. “Er doen zes Belgische profs mee en ook een Spaans/Turnhoutse prof.

Wie wint?

“Ik heb het gevoel dat een totaal onbekende persoon zal winnen”, zegt Rosschaert. “Er zit een geweldig getalenteerde darter bij ons op de sportdienst. Een lokale winnaar, dat zou het zijn. Zolang het maar een echt feestweekend wordt, daar gaan we van uit”, zegt Van Otten.