Nieuws Kempen BK veldrijden in Lille heeft hoofdsponsoring rond

BK veldrijden in Lille heeft hoofdsponsoring rond

BK veldrijden in Lille heeft hoofdsponsoring rond

Met de bestickerde auto is de promotie voor het BK veldrijden begonnen.

Met de bestickerde auto is de promotie voor het BK veldrijden begonnen.

Op 9 en 10 januari 2016 vindt op het domein van De Lilse Bergen in Gierle het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats. De organiserende vzw De Moedige Supporters, bekend van de jaarlijkse Krawatencross, stelde zich tot doel vijf hoofdsponsors te zoeken. “Die hebben we intussen gevonden”, bevestigt voorzitter Jef Van den Broeck. Het totale budget voor de organisatie bedraagt een half miljoen euro.

“Twee van de vijf hoofdsponsors kan ik nog niet noemen, want ze weten nog niet met welk merk ze naar buiten zullen komen”, legt de voorzitter uit. “Maar het contract is wel getekend. De drie anderen zijn Telenet, MPA Bouwmaterialen en Opel-garage Barto met vestigingen in Hoogstraten en Turnhout.” Barto heeft de organisatie ook een bestickerde promotiewagen geleverd die sinds enkele dagen in het straatbeeld is te zien.

6.000 vips
“Telenet komt die dag met 400 mensen eten en voor hen hebben we een aparte viptent. Hetzelfde geldt voor MPA, met hoofdkantoor in Lummen maar met een vestiging in Lille. Zij komen al enkele jaren met 400 genodigden en voor hen plaatsen we al langer een aparte tent. Er zijn ook een heel deel bouwvakkers bij. Hen kan je geen groter plezier doen dan met een goede friet met mayonaise en genoeg bier”, lacht de voorzitter. Barto wil vooral zichtbaarheid tijdens de wedstrijd zelf. “We hebben ook al aanvragen binnen van firma’s die met een paar honderd mensen willen komen eten.”

Het totale budget draait rond het half miljoen euro, waarin begrepen de afdracht aan de Wielerbond, huur van tenten, publiciteit, enz. “We hebben een strikte begroting en daar willen we ons nauwgezet aan houden”, zegt Jef Van den Broeck. “Het bedrag dat we nu hebben vanuit de hoofdsponsors, overschrijdt al het getal dat we daarvoor hadden vooropgesteld.” De organisatie benadrukt dat er ook formules zijn voor lokale partners, want het zijn zij die de organisatie mee groot hebben gemaakt. In totaal zullen er zo’n 6.000 vips aanwezig zijn.

De Moedige Supporters verwachten over de twee dagen 25.000 bezoekers, waarvan het overgrote deel op zondag. “Het parcours is al uitgetekend en ligt al klaar. We rijden rond de vijver om het publiek zoveel mogelijk te verspreiden. Op die manier verhogen we de veiligheid en we hebben er ook evacuatiewegen gecreëerd. In het parcours ligt nu ook een natuurlijk wasbord”, verklapt de voorzitter. Met Wout Van Aert en Sanne Cant heeft Lille twee renners uit de eigen gemeente die kans maken op de tricolore trui.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer