Nieuws Kempen BLENDERS en OMC begeleiden kmo’s naar meer data-maturiteit

BLENDERS en OMC begeleiden kmo’s naar meer data-maturiteit

BLENDERS en OMC begeleiden kmo’s naar meer data-maturiteit

TURNHOUT – Blenders vzw en de Open Manufacturing Campus vzw lanceren een gratis kennistraject voor Kempische kmo’s rond de impact van data op hun business model. Het komende halfjaar kunnen 40 kmo’s op een laagdrempelige manier kennismaken met de voordelen van data-analyse op maat van hun eigen bedrijfsactiviteiten.

In de afgelopen decennia hebben termen als ‘Big Data’ en ‘Artificiële Intelligentie’ hun opgang gemaakt. Ondertussen hebben deze termen hun sporen ruimschoots verdiend binnen de grotere industriële bedrijven. Data wetenschap vindt steeds meer zijn ingang in de bedrijfswereld als stuwende kracht van innovatie. “Veel kmo’s staan te popelen om met data aan de slag te gaan”, zegt Leo Oelbrandt van OMC. “Maar de drempelvrees blijft hoog. Het ontbreekt hen vaak aan de juiste kennis, competenties of aan een kader om gestructureerd van start te gaan.”

Herwin Daniëls, project manager bij Blenders: “Binnen dit traject verlagen we die drempel en tonen we dat data-analyse niet uitsluitend weggelegd is voor de grote tech-industrie en dat je niet over ‘big data’ hoeft te beschikken om reeds de vruchten van data-analyses te plukken. Want relevante gegevens vind je in overvloed. Kmo’s vanaf 5 medewerkers, ongeacht de sector, kunnen zich voor het traject aanmelden. Zowel een lokale bakker als een internationaal maakbedrijf zijn welkom.”

Futures by Design

Het project onder de noemer ‘Futures by Design’ kwam tot stand dankzij financiële steun vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Sirris is als onderzoekscentrum van de technologische industrie en als 3e projectpartner in Vlaanderen nauw betrokken bij het traject. “We informeren en inspireren over data-analyse, vereenvoudigen de toegang tot gegevens en verhogen de interne kennis die nodig is om deze gegevens te gebruiken om specifieke bedrijfsuitdagingen op te lossen”, aldus Leo Oelbrandt van OMC. “We mikken op een tijdsinvestering tussen 1 à 4 werkdagen voor de deelnemende kmo.”

2 infosessies

Op dinsdag 13 oktober en donderdag 22 oktober vindt telkens een infosessie van ongeveer 45 minuten plaats voor geïnteresseerde kmo’s. Naast informatie over het gratis traject bieden drie gespecialiseerde organisaties aanvullende inspiratie rond specifieke thema’s. Dat zijn Sirris, DataStories en Netropolix. Meer informatie is te vinden via deze link.

Inschrijven kan via  https://blenders.typeform.com/to/pCD5uAKP

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer