Blue-BikeGEEL

Blue-bike pakt in Geel uit met een ‘back-to-many’-systeem

Het Geelse straatbeeld kleurt voortaan net iets blauwer. Geen extra politiekrachten, maar wel de blauwe deelfietsen van Blue-bike. Het Belgische mobiliteitsbedrijf rolde er half september een gloednieuw deelfietsensysteem uit met twaalf standplaatsen verspreid over de stad.

De twaalf standplaatsen verbinden enkele belangrijke bestemmingen in Geel en maken de stad vlot en voordelig bereikbaar voor inwoners en bezoekers. “Voor slechts een halve euro fiets je van de ene naar de andere kant van de stad”, vertelt schepen van mobiliteit Marlon Pareijn. “Studenten van Thomas More kunnen zo weer een pak makkelijker van de campus naar het station fietsen. Kom je van buiten het centrum? Parkeer je auto op een van de centrumparkings en zet je reis verder met de fiets. De 125 deelfietsen van Blue-bike zullen echt een meerwaarde vormen voor een bezoek aan het centrum.”

Primeur voor Blue-bike in België

In Geel zal Blue-bike met een ‘back-to-many’-systeem werken. Geel is zo de eerste Blue-bikelocatie in België waar je de deelfiets niet hoeft terug te brengen naar de plaats waar je hem ontleende. De fietsen in Geel werken met digitale sloten en een bijhorende app die je gebruikt om een fiets te ontlenen. Ook je rit pauzeren of beëindigen doe je via de app. Vaste Blue-bikegebruikers zullen dus merken dat de werking in Geel verschilt van de andere 110 Blue-bikelocaties in het land.

Vzw De Sprong

Vzw De Sprong, erkend maatwerkbedrijf in de Kempen, springt als technische servicepartner mee op de kar. “Wij helpen mee aan de creatie van een duurzame maatschappij, zowel vandaag als morgen en geloven dat de sleutel tot een duurzamere economie bij lokaal inclusief ondernemen ligt. Wij zien onszelf als ‘De Makers van Morgen’”, vertelt Els Vanstechelman. De Sprong staat in voor het herverdelen, onderhouden en herstellen van de Blue-bikes. “Op deze manier leveren wij een bijdrage aan duurzame mobiliteit. En onze medewerkers kunnen tegelijkertijd dankzij deze opdracht verder groeien in hun competenties, waardoor we voor hen de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt verkleinen”, concludeert Vanstechelman.