BOUWGROEP BMB Bouwmaterialen neemt drie vestigingen van Bouwgroep over. Foto: Bouwgroep

BMB Bouwmaterialen neemt drie vestigingen van Bouwgroep over

TURNHOUT, RAVELS - BMB Bouwmaterialen, de Belgische tak van BME Group, verdicht haar netwerk en versterkt haar aanwezigheid in Vlaanderen door drie vestigingen van Bouwgroep over te nemen. Concreet gaat het om filialen in Turnhout, Hasselt en Ravels. Dankzij de overname telt de Antwerpse distributeur van bouwmaterialen voortaan vijftien locaties en 320 medewerkers.

Bouwgroep, een onderdeel van Groep Den Dam, is een familiebedrijf met 41 werknemers. Tot nu toe maakte Bouwgroep deel uit van de aankoopgroepering Gedimat. “Met Bouwgroep hebben we mooie resultaten neergelegd de afgelopen jaren”, aldus Veronique Jansen, mede-eigenaar van Groep Den Dam. “Vandaag is het tijd voor de volgende stap. De bouwsector staat voor enorme uitdagingen, met de druk van stijgende materiaalprijzen en een groeiend tekort aan werkkrachten. Dankzij de overname door BMB Bouwmaterialen kunnen we onze vestigingen verder professionaliseren en digitaliseren, wat de klantenservice alleen maar ten goede zal komen.”

Win-win-win

Ook bij BMB Bouwmaterialen is men bijzonder enthousiast over de overname. “Bouwgroep is een sterk familiebedrijf, met een trouw klantenbestand en een team van meer dan veertig gedreven en ervaren medewerkers”, weet directeur Jef Huet. “We zijn ervan overtuigd dat we samen een nog beter aanbod en een nog betere service kunnen bieden naar de lokale vakman uit de regio. De drie locaties vullen de bestaande footprint van BMB Bouwmaterialen bovendien mooi aan. Dit akkoord is een win-win-win, voor Bouwgroep, voor BME Group en voor de lokale vakspecialisten.”