Nieuws Kempen Bobbejaanland sluit 2015 af met Halloween-record

Bobbejaanland sluit 2015 af met Halloween-record

Bobbejaanland sluit 2015 af met Halloween-record

halloween bobbejaanlandVanavond hebben de deuren bij Bobbejaanland in Lichtaart zich voor 2015 definitief gesloten. Van 24 oktober tot en met vandaag werd het pretpark omgetoverd tot één groot spookhuis ter gelegenheid van Halloween. “Precieze cijfers geven we niet, maar we noteerden dit jaar met Halloween een recordaantal bezoekers”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst. “Dit zijn cijfers die we in een week tijdens de zomermaanden amper halen.”

Bobbejaanland deed er alles aan om de bezoekers de voorbije twee weken te laten huiveren van de schrik. Met scare zones, nieuwe doolhoven en een nieuwe indoorshow haalde het pretpark alles uit de – piepende – kast. De Halloween-editie 2014 werd bekroond met een Diamond ThemePark Award, wat een aanmoediging betekende om dit jaar nog straffer uit de hoek – waar de dodelijke klappen vallen – te komen.

Omzetstijging
“Halloween wordt voor ons steeds belangrijker”, vertelt Verelst. “Dit jaar hadden we een ‘flink deel’ meer bezoekers dan vorig jaar. Dat heeft verschillende redenen: de vernieuwingen in het programma, het mooie weer, de twee nocturnes met extra attracties en gisteren (zaterdag, nvdr) waren we volledig uitverkocht door een commerciële actie van Proximus.”

Voor Bobbejaanland zit het seizoen 2015 er op. “Het eigenlijke seizoen, tussen april en eind augutus, was naar bezoekersaantallen wisselend door het extreme weer: te droog, te heet, te nat. 2015 was voor ons zeker geen topjaar. Wel stelden we vast dat mensen meer spendeerden aan ticketprijzen en in de catering waardoor we een omzetstijging van 3 tot 4% noteren tegenover vorig jaar.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer