Nieuws Kempen Bobbejaanland verwelkomt 150 kandidaten op jobdag

Bobbejaanland verwelkomt 150 kandidaten op jobdag

Personeelsmanager Jente Van Hees. Foto: Bert De Deken

Bobbejaanland verwelkomt 150 kandidaten op jobdag

LICHTAART – Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) verwelkomde woensdag ruim 150 kandidaten voor een job op het domein. Zij kregen ter plaatse meer uitleg over openstaande vacatures en mochten nadien zelf een ritje maken op de Fury. Bobbejaanland hoopt tegen de start van het nieuwe seizoen ruim honderd openstaande vacatures in te vullen. “We hopen nu genoeg seizoensmedewerkers te vinden”, zegt personeelsmanager Jente Van Hees.

“Welkom op de plezantste werkplek!” Het plezantste land Bobbejaanland ontving woensdag in het pretpark aan de Olensteenweg in Lichtaart de eerste gasten van 2023, maar het waren deze keer geen dagjestoeristen. Het pretpark organiseerde een jobdag omdat er nog een honderdtal vacatures moeten ingevuld worden. Het nieuwe seizoen bij Bobbejanland gaat al op zaterdag 1 april van start en loopt door tot november.

Alle leeftijden

“We noteerden meer dan 150 inschrijvingen voor onze jobdag, wat meer dan verwacht is”, legt personeelsmanager Jente Van Hees is. “Zij kregen eerst uitleg over de afdelingen van het pretpark en ontdekten welke profielen de attracties draaiende houden. We zoeken niet alleen medewerkers voor de afdeling operations of voor het bedienen van attracties, het onderhoud van het park en voor de kassa en parking. Er zijn ook mensen nodig voor het bemannen van winkeltjes en voor de horecazaken. Zij krijgen een contract voor een seizoen, wat niet te verwarren is met uitzendarbeid. Er zijn hier mensen van alle leeftijden aanwezig, van 18 jaar tot 60 jaar. In ons pretpark zijn er personeelsleden die hier meer dan 27 jaar elk seizoen met liefde en plezier komen werken. Maar dit jaar is het personeel wat minder vlot te vinden. De arbeidsmarkt is veranderd en dat speelt niet in ons voordeel.”

Fury

Naast de seizoensmedewerkers zet Bobbejaanland ook nog eens vijfhonderd mensen via studententenjobs, uitzendwerk of via een flexi-job.

De kandidaten konden persoonlijk kennismaken met personeelsleden die de attracties bedienen of een horecazaak bemannen. Na een gesprek en een eventuele sollicitatie mocht iedereen zelf eens plaatsnemen in de rollercoaster Fury. Daar konden de kandidaten een praatje maken met de operatoren van de attractie. Er was vlak bij de attractie ook een kraampje met dranken en snacks tijdelijk geopend op de jobdag.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.