Nieuws Kempen Boekhoudkantoor FMGP plant verhuis naar ‘hoogste boom van Kasterlee’

Boekhoudkantoor FMGP plant verhuis naar ‘hoogste boom van Kasterlee’

Boekhoudkantoor FMGP plant verhuis naar ‘hoogste boom van Kasterlee’

KASTERLEE – Op de splitsing van de Turnhoutsebaan en Noord-Zuidlaan in Kasterlee is de bouw gestart van een bijna twintig meter hoog ellipsvormig kantoorgebouw. Het vijf verdiepingen hoog gebouw, Il Cielo genaamd, wordt met hout bekleed en krijgt een groen dak. Het boekhoudkantoor FMGP uit Kasterlee is eigenaar van deze nieuwe blikvanger voor Kasterlee en palmt zelf drie van de vijf verdiepingen in.

De nieuwe landmark bij het binnenrijden van Kasterlee krijgt stilaan vorm. Op de splitsing van de Noord-Zuidlaan (N19g) en de Turnhoutsebaan, aan het kruispunt Mertenhof, verrijst een ellipsvormig kantoorgebouw van 19,67 meter hoog, bestaande uit vijf bouwlagen. Het gebouw wordt met hout bekleed en krijgt bovenaan een groen dak met planten en bomen.

Het project riep in mei 2021 nog vragen op bij enkele gemeenteraadsleden in Kasterlee. Zij stelden dat zo’n uitzonderlijke dossiers op een aparte commissie moeten worden besproken en niet alleen in het schepencollege. Een aantal buurtbewoners van de Turnhoutsebaan in Kasterlee diende nog bezwaren in tegen de plannen. Ze vonden het project niet passen in een woonzone en vreesden ook voor de veiligheid van onder meer de fietsers die in en uit de fietstunnel rijden aan de N19g.

 

Foto AIM

Boekhoudkantoor

Het project Il Cielo kreeg uiteindelijk wel groen licht en de officiële eerste steen is intussen gelegd. Het opvallende kantoorgebouw is eigendom van het boekhoudkantoor FMGP (Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners) uit Kasterlee. Momenteel is FMGP nog gevestigd in een gebouw op de Geelsebaan in Kasterlee. Bart Janssens van Architect in Motions (AIM) uit Turnhout heeft het ontwerp van Il Cielo bedacht. Het bouwbedrijf Vanhout.pro uit Turnhout voert het project uit. De hoogte van het gebouw werd afgestemd op de kruinen van de nabijgelegen eiken en beuken. Volgens FMGP verrijst op de drukke splitsing de ‘grootste boom van Kasterlee’.

Vergaderruimtes

“We keken al enkele jaren uit naar een nieuwe kantoorruimte in Kasterlee. Toen Bart Janssens (AIM) en Marc Bernaerts (Vanhout.pro) Il Cielo voorstelden, hebben we niet lang getwijfeld”, vertelt Toon Maeriën van FMGP. “Het concept sluit bijna naadloos aan met de visie van FMGP. We streven zelf kwaliteit, innovatie en duurzaamheid na. De boomvorm symboliseert dan weer groei, hetgeen waar we onze klanten met raad en daad in bijstaan.”

FMGP zal zelf drie van de vijf verdiepingen inpalmen. De twee andere verdiepingen krijgen andere invullingen. “Op de gelijkvloerse verdieping gaan we vergaderruimtes verhuren. Daarnaast zoeken we nog een vaste huurder voor de eerste etage die bestaat uit een lichte kantoorruimte tot 400 vierkante meter”, legt Toon Maeriën uit.

Het boekhoudersteam van FMGP verhuist begin 2024 naar het bijzondere pand. “Daar kijken we met alle collega’s ontzettend hard naar uit”, zegt Linda Proost, vennoot bij FMGP. “We willen een plaats creëren waar mensen zich goed voelen. We willen zowel onze medewerkers als onze klanten goed omringen zodat ze, net als onze boom, kunnen groeien.” Kandidaat-huurders van kantoren kunnen zelf FMGP contacteren.

ilcielo@fmgp.be, 014.85.92.26

Reageer op dit bericht

Reacties

Marc B. 2023-01-13 11:35:01

Hoogste boom, toch net niet... of misschien... Op dit ogenblik bouwen de vaklui van vanhout.pro de hoogste verdieping. Ze leven wel al met hun hoofd in de wolken, maar de hoogste toppen van de majestueuze beuken en eiken in de nabijheid steken er nog uitdagend bovenuit. De voorziene groene kroon op het dak zal waarschijnlijk wel kunnen wedijveren.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.