Nieuws Kempen Boezemvrienden openen bar en bistro De Courant in De Kleyne Doorenboom

Boezemvrienden openen bar en bistro De Courant in De Kleyne Doorenboom

Boezemvrienden openen bar en bistro De Courant in De Kleyne Doorenboom

KASTERLEE – De horecazaak in de historische hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum in Kasterlee heeft nieuwe uitbaters. Gil Aerts (26) en zijn boezemvriend Ward S’Jegers en diens zus Jolien (28) uit Geel realiseren met hun bar en bistro De Courant hun eigen horecadroom. “Als kleine jongens hebben Gil en ik al gezegd dat we samen iets in de horeca zouden doen”, vertelt Ward S’Jegers.

De pittoreske hoeve Den Kleyne Doorenboom op Houtum dateert al van de zeventiende eeuw en is een van de oudste hoevegebouwen uit Kasterlee. Vroeger deed het gebouw al dienst als afspanning en herberg. In 2001 heropenden Danny Noyens en Ria Steenackers in het opgeknapte gebouw hun eigen brasserie In Den Kleyne Doorenboom.

Jobs combineren

Na meer dan twintig jaar gaf zaakvoerster Ria de fakkel door aan jonge ondernemers. Chef-kok Gil Aerts en Ward en Jolien S’Jegers uit Geel zwaaien nu de plak in de zaak die voortaan bar en bistro De Courant heet. Broer en zus S’Jegers zijn ook nog aan de slag in het transportbedrijf van hun vader Karl S’Jegers in de Nikelaan in Laakdal. Zij combineren die job met een nieuwe uitdaging. “Mijn vader heeft vroeger in Geel nog café Het Anker uitgebaat en onze familie baat ook drankenhandel S’Jegers op Logen in Geel uit”, legt Ward S’Jegers uit. “Via gemeenschappelijke kennissen zijn we bij Den Kleyne Doorenboom terechtgekomen. Samen met mijn boezemvriend Gil Aerts hebben we de zaak overgenomen.”

Chef met ervaring

Gil Aerts heeft een opleiding tot chef-kok in een hotelschool gevolgd en stond de voorbije jaren al in de potten van enkele andere keukens te roeren. “Zo heb ik geruime tijd gewerkt in La Belle in Geel, het restaurant van Peter Vangenechten met een Michelinster, maar ik heb ook ervaring met Italiaanse gerechten”, vertelt Gil Aerts. “In De Courant serveren we gerechten uit zowel de Vlaamse, Franse als Italiaanse keuken. Het is uiteraard de bedoeling om seizoensgebonden en met verse producten te werken.”

Gastronomische straat

De Courant is de Franse benaming voor stroom en past perfect bij de ligging van de bistro, op honderd meter van de Kleine Nete. Het vaste team bestaat uit een zestal medewerkers, onder wie ook vorige uitbaatster Ria Steenackers. “In De Courant kan iedereen terecht voor bijvoorbeeld huwelijks-, communie- of bedrijfsfeesten. De zaak is hier ook ideaal gelegen in de gastronomische en toeristische straat van Kasterlee”, geeft Ward S’Jegers nog mee.

Bar en bistro De Courant op Houtum 90 in Kasterlee is van donderdag tot en met maandag geopend vanaf 11u. Dinsdag en woensdag zijn de sluitingsdagen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.