Nieuws Kempen Bokkenpootjes van ‘Het Warmste Accountantskantoor’

Bokkenpootjes van ‘Het Warmste Accountantskantoor’

Bokkenpootjes van ‘Het Warmste Accountantskantoor’

Het Turnhoutse accountants- en advieskantoor Lambregts & Robben wil aan het eind van dit jaar weer een gooi doen naar de titel van ‘Het Warmste Accountantskantoor’. Het team zet zich voor het vijfde jaar in om bokkenpootjes te bakken, die ze in de hele regio verkopen. Met het ingezamelde geld steunt Lambregts & Robben twee goede doelen in de regio: Leefgroep Perelaar van Muylenberg Turnhout en vzw Het Nest, een hulpfonds van De Bleekweide Kempen.

“Jaarlijks zet ons kantoor een actie op poten om een goed doel te steunen. Normaal gezien doen we dit via de Warmste Week van Studio Brussel. Maar omdat het dit jaar niet mogelijk is om zelf een goed doel uit te kiezen, en omdat we écht mensen uit regio Kempen willen steunen, besloten we om zelf de actie ‘Het Warmste Accountantskantoor’ op te zetten. We vroeger hiervoor zelfs toestemming bij de organisatoren van De Warmste Week”, legt Annick Swaans van Lambregts & Robben uit.

Het kantoor deed al een oproep via de Facebookpagina voor de verkoop van zelfgemaakte bokkenpootjes. “In het verleden deed ik alles zelf, in mijn keuken, een weekend lang onafgebroken. Maar dat is door de groei van de actie echt niet meer te doen. Dit jaar mogen we in een bakkerij gaan bakken, bij Van Rooy in Arendonk.” Met collega’s zijn er bakteams gevormd. “Naast de steun van bakker Van Roy, is het ook hartverwarmend dat we veel lokale sponsors hebben die ons de ingrediënten helpen bekostigen. Zo gaat er meer winst naar de goede doelen.” Het eerste bakweekend komt er nu aan. Midden december gaan de ovens weer aan voor een tweede bakweekend.

“Het hangt van de bestellingen af hoeveel we er zullen maken, maar het record van de voorbije jaren ligt momenteel op 4.000 stuks. En dat was nog in mijn eigen keuken. Op het einde van zo’n actie zei ik altijd: nooit meer! Maar richting eindejaar beginnen mensen er naar te vragen. En het is heel leuk om het initiatief te zien groeien. Wat ludiek en klein begon, is intussen een grote actie in de Kempen geworden”, besluit Annick fier.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.