Bouw Axion Geel

Bouw Axion 2.0 van start

Met de bouw van een nieuw sportcomplex aan zaal Axion komen er in Geel meer sportmogelijkheden voor verenigingen en individuele sporters. Zaalvoetbal, basketbal, badminton of squash? Dat kan binnenkort in het nieuwe sportcomplex Axion. En wie na het sporten even wil uitblazen kan terecht in de horecazaak met terras.

Investeren in extra en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur in Geel  is één van de doelstellingen van het meerjarenplan. In 2016 openden de stad en KOGEKA al sporthal De Doelen, maar voor de vele sportverenigingen die Geel rijk is, zijn nog meer mogelijkheden nodig. Twee nieuwe sportprojecten, de splinternieuwe sporthal ‘De Zegge’ op Sint Jozef Geel en sportcomplex Axion, lossen dit probleem gedeeltelijk op. De stad komt hiermee tegemoet aan de noden van Geelse sportverenigingen die niet over eigen of voldoende sportinfrastructuur beschikken en geeft ook de individuele sporter meer mogelijkheden.

Sporthal Axion groeit uit tot nieuw sportcomplex Sporthal Axion is aan vernieuwing en uitbreiding toe. De stad kiest ervoor om de bestaande sporthal op te nemen in de plannen en er samen met een nieuwbouw één groot sportcomplex van te maken.

Het nieuwe sportcomplex bestaat uit een sporthal van 53 op 32 meter, vier squashboxen, een danszaal, een vechtsportzaal en een fitnessruimte, en er zijn plannen om een kunstgras hockeyveld aan te leggen. Ook de oude sporthal blijft beschikbaar. Thomas More heeft buiten twee beachvolleybalvelden, een omnisportveld, petanqueterreinen en een outdoorfitnesspark. Als het nieuwe sportcomplex opent, zijn deze ook toegankelijk. Om de individuele sporters verder aan te moedigen, beschikt de sporthal over lockers en individuele douches. Na het sporten uitblazen? Dat kan! In de plannen is immers ook een horecazaak met terras opgenomen.

De stad bouwt deze sporthal met hulp van Thomas More en Sport Vlaanderen. De bouw verloopt gefaseerd zodat het oudere gedeelte van Axion steeds gebruikt kan worden. De danszaal en de turnzaal zijn ongeveer een jaar niet beschikbaar. De clubs zullen dan terechtkunnen in een gedeelte van het nieuwe complex. De opening van het nieuwe complex is gepland voor september 2022.