Nieuws Kempen Bouwbedrijf wordt docent

Bouwbedrijf wordt docent

Bouwbedrijf wordt docent

BEERSE – Bouwbedrijf DCA is voortaan Partner in Education van de opleiding Bouw van Thomas More Hogeschool. De onderneming en de school zullen elkaar versterken. Thomas More kan rekenen op de praktische kennis en expertise van DCA, terwijl het bouwbedrijf de kennis en vaardigheden van de afstuderende profielen mee kan afstemmen op de noden van een modern bouwbedrijf. Het grote gemeenschappelijke doel is uiteindelijk de studenten optimaal voor te bereiden op een job in een snel digitaliserende bouwsector.

DCA bouwde de afgelopen 50 jaar een rijke geschiedenis en daarmee heel wat bouwexpertise op. Het bedrijf levert nu al geregeld sprekers bij vakbeurzen en gaat op een innoverende en tegelijk eigen manier om met de snelle digitalisering die zich voltrekt in de bouwsector.

Engagement

Door Partner in Education te worden, gaat DCA het engagement aan om de opleiding Bouw mee vorm te geven bij Thomas More Hogeschool. Zo worden de studiepakketten nog sterker, onder meer door ze af te toetsen aan de steeds meer digitaliserende bouwrealiteit. De samenwerking moet het ook mogelijk maken om de meest recente technieken en bouwmethodes en plaats te geven in de opleiding. DCA ziet het als haar maatschappelijke rol om bij te dragen aan de goede reputatie van de opleiding en de instroom van nieuwe studenten te verzekeren.

Kennis delen en advies delen

Als Partner in Education zal DCA op nog andere manieren kennis delen met Thomas More. Specialisten van het bouwbedrijf zullen bijvoorbeeld optreden als juryleden voor projecten en zetelen in de adviesraad van de opleiding Bouw. Daarnaast zal DCA casestudy’s aanbieden voor educatieve projecten, trainingen geven aan de studenten en uiteraard ook werfbezoeken en stageplaatsen aanbieden. Speerpunten daarbij zijn de afdeling Infra en BIM in de werfinrichting. Twee gebieden waarbinnen DCA heel specifieke ervaring kan delen, onder meer over het inzetten van drones.

Digitaal bouwen

DCA wil vooral een innovatieve Partner in Education zijn. Het bedrijf is zelf bezig de omschakeling te maken naar digitaal bouwen met het zogenaamde Building Information Model. Met softwarepakketten maakt het onder andere 3D-modellen waarmee via ingewikkelde algoritmes meetstaten, voorraadlijsten en zelfs potentiële constructieproblemen gesimuleerd kunnen worden. Die kennis wordt ook meegenomen naar de hogeschool-opleiding. 

Samenwerkingsovereenkomst

DCA en Thomas More werkten al samen. De bouwkunde opleiding van Thomas More bezocht al geregeld werven van DCA en verschillende studenten en alumni vonden ook al hun weg naar de werkvloer in Beerse. Die samenwerking is nu verder bekrachtigd en geofficialiseerd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst op de campus van Thomas More in Geel.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.