Nieuws Kempen Bouwinnovaties ontdekken tijdens Cleantechcafé

Bouwinnovaties ontdekken tijdens Cleantechcafé

Bouwinnovaties ontdekken tijdens Cleantechcafé

7_Hemp-Construct-_360.115634Dinsdag 12 mei (17 tot 19 uur) vindt op Kamp C in Westerlo de tweede editie plaats van het Cleantechcafé. Twee bedrijven met innovaties, Hemp in a Box en Com’pass, doen een gooi naar een cleantechvoucher van 20.000 euro.

Hemp in a Box produceert klimaatregelende prefab-buitenwandelementen op basis van kalkhennep. Kalkhennep heeft bijzonder goede klimaatregelende eigenschappen: temperatuur en luchtvochtigheid worden zo goed als gestabiliseerd met dit bouwmateriaal. Het productie zorgt ook voor een lage energiekost omdat de grondstoffen recht uit de natuur komen en weinig zijn bewerkt. Met de Hemp in a Box-panelen is het nu mogelijk om grotere constructies op een snelle en efficiënte manier te bouwen.

Bamboecomposiet
Het pas opgerichte bedrijf Comp’ass is dan weer de bedenker van muurelementen in bamboecomposiet. Mark Van Hove, van opleiding chemicus, is bijzonder enthousiast over de mogelijkheden van bamboe. Hij ontwikkelde een proefopstelling in biocomposiet met verschillende te combineren lagen die een comfortabel en betaalbaar resultaat opleveren.

Nog tijdens het Cleantechcafé zal zaakvoerder Frank Lagast van LLEDD.be, een snel groeiend bedrijf in ledverlichting, een concept toelichten dat past in het actuele gedachtegoed rond circulaire economie.

De toegang is gratis, maar gevraagd wordt je komst te melden via info@kampc.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer