Nieuws Kempen B&R Bouwgroep naar The Big 5 in Dubai

B&R Bouwgroep naar The Big 5 in Dubai

B&R Bouwgroep naar The Big 5 in Dubai

_MG_2712B&R Bouwgroep uit Arendonk neemt van 23 tot 26 november met dochterbedrijven Verheyen en B&R Building Materials deel aan de vakbeurs The Big 5 in Dubai. Daar verzamelen jaarlijks de meest toonaangevende en innovatieve bouwbedrijven ter wereld met het doel voet aan grond te krijgen in het Midden-Oosten en Azië. Dit jaar ligt de focus op innovatie en duurzaam bouwen en innoveren.

Verheyen is in België koploper op het vlak van ontwikkeling en toepassing van innovatieve technieken in de betonindustrie. Dankzij de jarenlange ervaring kan de firma zich een expert noemen op het vlak van architectonisch prefab beton. “Deze expertise en knowhow willen we graag inzetten buiten Europa”, zegt Christophe De Saeger, business development manager bij B&R Building Materials. “Door de complexiteit en hoge eisen van projecten in het Midden-Oosten zijn innoverende bouwoplossingen en materialen nodig.”

Carbon in prefabsector
Sinds 2011 is Verheyen ‘leading manufacturer’ van Carboncast-sandwichpanelen op basis van C-GRID. Zusterfirma B&R Building Materials werd in het leven geroepen voor de verdeling van C-GRID in Europa en het Midden-Oosten. Met C-GRID kunnen ultradunne betonnen elementen worden gerealiseerd alsook lichte constructies die voorheen onmogelijk waren. Een andere grote troef is dat carbon resistent is tegen het ruwe klimaat van het Midden-Oosten en dat het in sterke mate kan bijbrengen tot het ecologisch en milieuvriendelijk bouwen. Verheyen is ook lid van de AltusGroup. Deze organisatie, waar ‘s werelds toonaangevende ingenieurs en architecten deel van uitmaken, investeert permanent in onderzoek naar toepassingen van carbon in de prefabsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer