Nieuws Kempen Brasserie De Schranshoeve legt eigen wijngaard aan

Brasserie De Schranshoeve legt eigen wijngaard aan

Foto: De Schranshoeve

Brasserie De Schranshoeve legt eigen wijngaard aan

VORSELAAR – Op de historische site van de Schranshoeve is zaterdag een nieuwe wijngaard aangelegd. Voor de teelt van de druiven slaan de uitbaters van het restaurant de handen in elkaar met wijndomein Hoenshof uit Borgloon.

Zaterdag werd de eerste wijnstok in de bodem gestoken voor een nieuwe wijngaard in Vorselaar. De wijngaard werd aangelegd op de historische site van de Schranshoeve, op twee percelen ter hoogte van de boomgaard/schapenweide en binnen de omwalling. De aanleg is een initiatief van de uitbaters van de Schranshoeve en wijndomein Hoenshof uit Borgloon. Beide ondernemingen werken sinds begin 2022 samen. Uit dit partnership vloeide al Het Verboden Gras voort: een witte wijn die Hoenshof exclusief blendt voor de Schranshoeve.

Het Verboden Gras is een harmonieuze mélange van nieuwe druivenrassen, namelijk solaris, ravel blanc en muscaris. Deze rassen zijn speciaal ontwikkeld om in ons klimaat te gedijen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor ziektes en kunnen ze gemakkelijker en op een natuurlijke manier gezond worden gehouden. Op de percelen van de Schranshoeve werd zaterdag muscaris aangeplant. De opbrengst van de druivenranken zal worden verwerkt in Het Verboden Gras.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.