Nieuws Kempen Broer en zus willen samen naar Olympische Spelen via crowdfunding

Broer en zus willen samen naar Olympische Spelen via crowdfunding

Broer en zus willen samen naar Olympische Spelen via crowdfunding

Loena HendrickxHet is bijzonder moeilijk om in een onbekende sport sponsoringbudgetten bij bedrijven los te weken. Dat noodzaakt kunstschaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk, zus van Olympiër Jorik Hendrickx, een beroep te doen op crowdfunding. Tenzij er nu toch een bedrijfsleider enkele duizenden euro’s op tafel legt om haar droom waar te maken. “We willen in 2018 samen naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Dat zou pas een unicum zijn”, zegt Jorik, die bij Bloso een topsport-studentencontract heeft en steun krijgt vanuit het BOIC.

Loena is 15 jaar en Belgisch kampioen kunstschaatsen bij de junioren. Daarnaast kon ze beslag leggen op twee bronzen medailles op internationale wedstrijden. Voor volgend jaar stelt ze zich nog hogere doelen. “Mijn ambitie is om Belgisch Kampioen te worden bij de Senioren en België te vertegenwoordigen op het WK Junioren en EK Senioren van 2016”, zegt ze. Probleem in het kunstschaatsen is dat je alle trainingen, buitenlandse stages en de deelname aan internationale wedstrijden uit eigen zak betaalt. In dit geval dus door de ouders. En die hebben met zoon Jorik al flink in de geldbeugel mogen tasten.

Weinig te bieden
Daarom is Loena nu een crowdfundingcampagne gestart. Ze hoopt via die weg 7.500 euro bijeen te brengen. “Sponsoring vanuit bedrijven is geen evidentie in onze sport”, getuigt Jorik, die naast het kunstschaatsen sportmarketing en –management studeert. “Zelf heb ik een sponsorauto en een contract met AA Drinks. Probleem is dat je weinig kunt bieden tegenover sponsors. Je kan bijvoorbeeld geen clinic in hun bedrijf gaan doen. En de sport krijgt heel weinig aandacht in de media.” Zijn eigen sportbudget komt op 75.000 euro per jaar.

Jorik eindigde op de Winterspelen in Sochi vorig jaar zestiende in het kunstschaatsen. “Moest ik bijvoorbeeld zestiende staan op de wereldranglijst in het tennis, kon ik makkelijk de kosten voor mijn zus betalen. Het is allemaal niet eerlijk verdeeld in de sport”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer