Nieuws Kempen Brouwerij De Vliet stelt nieuw bier voor

Brouwerij De Vliet stelt nieuw bier voor

Brouwerij De Vliet stelt nieuw bier voor

GEEL – Brouwerij De Vliet is al vele jaren actief en gekend voor zijn goed gesmaakte streekbieren. De brouwers breiden hun gamma nu uit met Vliet Dubbel.

Jul Molenberghs, brouwer: “Een donker bier van hoge gisting hadden we nog niet in ons assortiment. De rijkheid van dit nieuwe brouwsel biedt wellicht gastronomische mogelijkheden. Aroma is smaak plus geur. En echt proeven doe je met tong en neus samen. Bij aromavolle bieren moet het bier best voorin je mond komen omdat daar de meeste smaakreceptoren zitten om optimaal van het bier te kunnen genieten. Daarom schenken we Vliet Dubbel in een bijhorend mooi bolvormig glas.”

De Vliet Dubbel is een origineel helder donkerbruin bier van hoge gisting met hergisting op fles en een stabiele schuimkraag. Met ingrediënten als water, verschillende moutsoorten, kandijsuiker, verschillende hopsoorten en gist krijgt dit nieuwe bier met een doorschijnende roodbruine kleur een verassende geur- en smaakcombinatie. Het aroma is fruitig en de smaak licht zoet, karamelachtig en niet gebrand. De Vliet Dubbel heeft een stevig alcoholpercentage van 6,5% vol.

Jul Molenberghs besloot in 2012 zijn befaamde Vliet Tripel commercieel te gaan brouwen en al snel was het bekend tot ver buiten Geel. In 2015 kwam hier in samenwerking met bioboerderij de Steenovens uit Geel de Vliet Spelt bij. Ook het Geelse streekbier Zeunt is hier ontstaan in 2000 ontstaan bij Brouwerij De Vliet. Momenteel worden ongeveer 600 hl. Vliet per jaar gebrouwen en recent nog kreeg de Vliet Tripel een gouden award op de World Beer Awards.

Vliet Dubbel is verkrijgbaar vanaf 17 oktober in alle drankenhandels van Geel en omgeving.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer