Nieuws Kempen Brouwerij Leysen brengt 2 nieuwe producten op de markt

Brouwerij Leysen brengt 2 nieuwe producten op de markt

Brouwerij Leysen brengt 2 nieuwe producten op de markt

HERENTALS – De Kempense Brouwerij Leysen brengt deze maand twee nieuwe eigen producten op de markt. “We hebben wat plaats gemaakt in onze kelder en enkele oudere Baskwadder biertjes van vorige jaren laten afstoken. Dit heeft geresulteerd in twee nieuwe producten”, vertelt Jorge Leysen.

Jaarlijks produceert Brouwerij Leysen uit Herentals een winterbier, de Baskwadder Winter. Jorge Leysen: “Ieder jaar is dit een ander receptuur. Dit jaar is gekozen voor een quadrupel: een bier van 10% waar meer mout voor gebruikt wordt dan een tripel of dubbel. Door gebruik van een aromatische abdijgist én onze eigen meivuurlikeur krijg je een zacht biertje met een lekkere uitgesproken neus.”

Bier Gin en Eau de Bière

Naast de biertjes heeft de brouwerij het ook een keer over een andere boeg gegooid. “We hebben een eigen Gin ‘Blue Moonshine’ en Eau de Bière ‘Golden Moonshine’ laten maken”, vertelt Jorge Leysen. “Blue moonshine is gemaakt met onze bieralcohol en een 9-tal kruiden. Dit resulteert in een zachte toegankelijke gin waarin nog steeds een toets van ons bier te herkennen is.” De gin heeft ook een blauwe schijn gekregen en is 40% in alcohol.

Golden Moonshine heeft een goudgele schijn door de vanille en het toegevoegde hout. “De basis is ook onze bieralcohol. Met een alcoholpercentage van 30% is deze Eau de Bière zacht van smaak.”

Beide producten zijn verkrijgbaar aan de brouwerij of bij de speciaalzaken in de buurt, zoals Van Eccelpoel in Herentals. Ze kunnen al geproefd worden nu donderdag 7 november tijdens de maandelijkse openingsdag van de brouwerij of tijdens de opendeurdag op 7 december.

4 jaar Brouwerij Leysen

Tijdens die opendeurdag viert Brouwerij Leysen de vierde verjaardag met gratis rondleidingen in de brouwerij. “Vol passie zullen we klanten vertellen over hoe we uitgegroeid zijn tot een vaste waarde in het Kempisch bierlandschap. Tegelijk wordt er vooruit gekeken en plannen gesmeed om ook in de toekomst verder te groeien zonder ons ambachtelijk karakter te verliezen”, besluit Jorge Leysen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.