Nieuws Kempen Brouwerij Leysen uit Herentals gaat voor minder alcohol

Brouwerij Leysen uit Herentals gaat voor minder alcohol

Brouwerij Leysen uit Herentals gaat voor minder alcohol

HERENTALS – Brouwerij Leysen brouwt al sinds 2016 de Baskwadder. Dit jaar lanceert de brouwerij ook een laag alcoholisch bier. Tijdens de open dagen van 20 en 21 mei stelt de brouwerij deze nieuwigheid voor.

De Baskwadder is bij bierkenners in de Kempen ondertussen bekend. De omzet van de kleine brouwerij Leysen in Herentals blijft groeien.

Die groei realiseert de brouwerij ondanks het feit dat de jaarlijkse opendeurdag al twee jaar niet heeft kunnen plaatsvinden. Daarom kijkt de brouwer uit naar 20 en 21 mei, wanneer hij eindelijk weer bezoekers mag ontvangen.

Korte keten

Deze open dag kadert in de Week van de Korte Keten. Daarom is er een fietslus uitgestippeld langs andere korte-ketenleveranciers: Heuninghof in Olen, de Safraanboerderij in Morkhoven en Anneke Panneke in Vorselaar. Op elk adres kan je proeven van lokale producten.

Low on alcohol

Brouwerij Leysen stelt enkele nieuwigheden voor. Blikvanger is een biertje met een alcoholpercentage van slechts 2%. “We hebben ons ook op die markt gewaagd”, zegt Jorge Leysen. “Na enkele pogingen zijn we erin geslaagd om een laag alcoholische IPA te maken die voldoende smaak en hoppigheid heeft en niet smaakt als een zoete pils.”

De Herentalse brouwerij heeft ook weer een tripel die is gelagerd op houten vaten van Gouden Carolus Single Malt in huis. Daarvoor werkt Leysen samen met de brouwerij Het Anker uit Mechelen, dat de vaten ter beschikking stelt.

Praktisch

De open dagen vinden plaats op vrijdag 20 mei van 17 tot 22u en zaterdag 21 mei van 13 tot 22u in de Meivuurstraat 2 in Herentals.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.