Nieuws Kempen Brouwerij viert verjaardag met nieuw bier

Brouwerij viert verjaardag met nieuw bier

Brouwerij viert verjaardag met nieuw bier

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat Norman Sterkens startte met de bierfirma NoordSter. Om dit te vieren is Wijze Gijs’ gebrouwen, een nieuw bier dat de brouwer ter ere van zijn petekind heeft ontwikkeld.

Bierfirma NoordSter uit Balen werd in 2011 boven de doopvont gehouden. Norman Sterkens, IT Manager in het dagelijkse leven, lanceerde toen een blond bier met zijn eigen naam. Het bevat honing van een lokale imker en kende direct succes. Gedurende de afgelopen jaren ontwikkelde Norman ook nog een roodbruin bier met de naam van zijn vrouw Lusja. Daarnaast werden er nog enkele gelegenheidsbieren gecreëerd, zoals Lusja Barrel Aged voor de vijfde verjaardag in 2016 en 2 jaar geleden een koffiebier Jack’s Coffee.

Amerikaanse hop

Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een zomerbier. Voor een naam van het bier was het niet lang zoeken. Gijs, het petekind van Norman, wordt op 18 juni ook 10 jaar. “Al vele jaren herkent Gijs “pintje Ome Man” als het bier uitgeschonken wordt. Sinds enkele jaren vraagt hij: wanneer maak je Gijsjesbier? En zo kwam dit toch wel bijzondere verjaardagscadeau tot stand”, zegt Norman.

“‘Wijze’ is een woordspeling die verwijst naar de aard van het bier”, licht Norman verder toe. “Dit bier bevat 60% tarwemout. In Duitsland is dit type bier gekend als “Weissen”. Om de citrus in dit tarwebier te accentueren zijn er enkele Amerikaanse hopsoorten toegevoegd.” Het bier is verkrijgbaar in de buurt van Balen bij enkele lokale drankhandelaars, webshops met lokale producten en bij NoordSter zelf.

Deze zomer organiseert NoordSter opnieuw zijn Zomerse Zondagse Terrasdagen. Iedere zondag van juli en augustus is de tuin van NoordSter ingericht als terras. Bezoekers kunnen komen genieten van de  streekbieren van NoordSter. Voor de niet-bierdrinkers worden er andere dranken verzien.

‘Tiejn en Taander’

“Om de lokale bosrijke omgeving in de kijker te zetten, worden er dit jaar ook enkele wandelroutes en fietstochten aangeboden met start en aankomst bij NoordSter”, aldus Norman. “De beschrijving van deze routes is verkrijgbaar op terras bij NoordSter.”

In augustus kan je dit bezoek ook combineren met “Rondje Streekdranken”. Deze fietstocht van 33 km in en rond Balen passeert langs verschillende lokale producenten die het ‘Tiejn & Taander’-logo dragen. Uiteraard kan je onderweg ook stoppen op een terrasje bij een lokale streekproducent en genieten van ‘Tiejn & Taander’.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer