Nieuws Kempen ‘Bruggenbouwer’ Louis Thys overleden

‘Bruggenbouwer’ Louis Thys overleden

‘Bruggenbouwer’ Louis Thys overleden

louis ThysIn Geel is ondernemer Louis Thys overleden. Hij zou op 11 november 70 jaar zijn geworden. Afgelopen zomer werd hij ziek en sindsdien ging het snel. Hij overleed in het bijzijn van zijn familie.

Louis Thys was een bekend figuur in Kempense ondernemerskringen. Hij was onder meer stichter van het aannemingsbedrijf Thys Bouwprojecten in Oevel, Autobedrijven Thys in Herentals, Mol en Diest (die hij later verkocht aan Mercedes Groep VDH) en van Lopar, een vastgoedvennootschap. Verder was hij bestuurder in verschillende verenigingen.

Mensen die hem van nabij kenden, omschrijven Louis Thys als een man met een erg groot netwerk en iemand die graag op de achtergrond bleef. “Hij kon zich goed wegcijferen maar greep in wanneer dat nodig was.”

Voetbalfusie
Voormalig directeur van Roland DG in Geel en ex-voorzitter van Verbroedering Geel Vic Keersmaekers bewaart de beste herinnering aan Louis Thys. “Hij was niet echt een vriend maar we kenden mekaar zeer goed vanuit het voetbal. We hebben samen geprobeerd om een fusieclub tussen Geel en Westerlo tot stand te brengen. Ik spreek over twintig jaar geleden in de periode dat Bernus Devis voorzitter was in Geel en René Gijbels in Westerlo. We hebben toen heel dicht bij dat punt gestaan. Louis had zelfs een locatie voor ogen voor een gezamenlijk stadion, op de plaats waar nu de nieuwe fly-over ligt tussen Geel en Oevel. Ik heb hem nog ontmoet kort voor hij naar het ziekenhuis moest, in restaurant La Source in het 4Wings-gebouw. Daar zagen we mekaar vaker. Louis was een begrip in Kempense ondernemerskringen, een echte bruggenbouwer. Lukte iets niet, dan ging hij dat wel regelen.”

Intussen hebben de zonen Dirk en Bart Thys leidinggevende functies in de vennootschappen van de bouwgroep. Het pronkstuk van Thys Bouwprojecten is het 4Wings-kantorencomplex in Oevel (foto).

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 26 september om 10 uur plaats in de parochiekerk Sint-Lambertus in Westerlo. Opmerkelijk: in plaats van bloemen en kransen vraagt de familie een gift aan ‘Kom op tegen kanker’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer