Nieuws Kempen Buitenlandse bedrijven pompen 887 miljoen euro in regio Mechelen-Kempen

Buitenlandse bedrijven pompen 887 miljoen euro in regio Mechelen-Kempen

Buitenlandse bedrijven pompen 887 miljoen euro in regio Mechelen-Kempen

De afgelopen drie jaar hebben buitenlandse bedrijven voor 887 miljoen euro aan investeringen gedaan in de Mechelse en Kempense economie. Dat blijkt uit cijfers die Voka bekend maakt. Het geld gaat vooral naar volledig nieuwe vestigingen, maar ook naar de uitbreiding van bestaande faciliteiten.

Tussen 2017 en 2019 hebben buitenlandse bedrijven 87 investeringsprojecten in de regio Mechelen en Kempen aangekondigd: 43 voor het arrondissement Mechelen, 44 voor het arrondissement Turnhout. Dat blijkt uit cijfers van Flanders Investment & Trade, die Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft opgevraagd. Voor de Kempen gaat het om 594 miljoen euro. In 40 procent van de buitenlandse investeringen gaat het geld naar de bouw van een volledig nieuwe vestiging of een nieuwe productielijn. De overige projecten zijn overnames (30%) of uitbreidingen (30%).

“Onze regio blijft aantrekkelijk voor investeerders”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “De aangekondigde projecten zijn investeringen in stenen én in mensen. Want in drie jaar tijd zijn er door de directe buitenlandse investeringen 2.228 nieuwe jobs bijgekomen. En zo’n investering straalt af op de hele economie. Ook lokale ondernemers kunnen er een boost door krijgen.

Make Kempen great

De Verenigde Staten zijn de grootste investeerder in de regio Mechelen en Kempen, met een budget van 159 miljoen euro. Het gaat om investeringen die ook veel jobs genereren. In het arrondissement Turnhout gaan de meeste buitenlandse investeringen naar de voertuigenindustrie. Ook de cleantech is goed voor 115 miljoen euro, van 2017 tot en met 2019.

“De investeringscijfers zijn hoopgevend. Toch moeten we ervoor zorgen dat onze regio competitief blijft. Want er zijn meer regio’s die zich profileren als aantrekkelijke en betrouwbare investeringslocatie”, stelt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer