DR Technieken Tielen

Cadeaubon voor tip naar gouden paar handen

DR Technieken uit Tielen ondervindt net als velen een krapte op de arbeidsmarkt, en wil met een nieuwe wervingscampagne de vacatures beter doen invullen. De traditionele methodes zijn onvoldoende gebleken. De aankomende heropening van de horeca inspireerde hen voor een nieuwe wervingscampagne. Iedereen die mee helpt in de zoektocht naar personeel door de vacature te delen, maakt kans op een horecabon van enkele lokale ondernemers.

DR Technieken bv uit Tielen is het bedrijf van An van Looy en Rob Dillen. “Ik begon 14 jaar geleden in bijberoep met de programmatie van domotica. Ik hing vaak af van andere technische installateurs om mijn werk te kunnen voltooien. En daar knelde het schoentje”, zegt zaakvoerder Rob Dillen. Hij besloot om alle technieken in één bedrijf aan te bieden als totaalpakket. Die evolutie blijkt vandaag een schot in de roos te zijn. “Bouwheren zijn het beu om met 5 verschillende aannemers te werken. Maar projectontwikkelaars en bouwfirma’s vinden ook steeds vaker de weg naar ons. Vandaag is echter het vinden van extra technisch personeel onze grootste uitdaging.”

DR Technieken heeft nu 11 mensen in dienst, bovenop de zaakvoerders. Tot nu toe vonden ze hun mensen via mond-tot-mondreclame. “Ons bedrijf heeft wel voordelen. Bij andere bedrijven doe je als elektricien alleen elektriciteitswerken. Als je bij ons leergierig bent en van verschillende technische zaken houdt, dan heb je hier een heel afwisselende job. Ze beginnen allemaal als helper, en gaan zo van de verschillende technieken kunnen proeven. Later kunnen ze zich specialiseren. We hebben ook een leuke, jonge hoop zonder kliekjes. Gewoon gasten die er voor gaan, die trots zijn op hun werk en er passie voor hebben.”

Het idee van de horecabons is ontstaan door te brainstormen. “We moesten iets vinden dat rondgaat, waarmee je veel mensen kan bereiken. We hebben verschillende klanten in de horeca uit de buurt, en wilden hen een hart onder de riem steken. En samen met hen hebben we natuurlijk veel meer volgers op sociale media. Ik kan hen steunen, en zij kunnen mij steunen. Mark Lenaerts van deNoordpool heeft het mee vormgegeven. Van mijn allereerste logo tot elke bestickering heeft hij altijd voor ons gearrangeerd.”

DR Technieken gaat binnenkomt het bedrijf verder uitbouwen met nieuwe kantoren en een werkplaats in de KMO-zone Kemelbeek in Tielen. “We hadden er al een stuk grond, maar gezien de snelle groei was die al te klein alvorens de plannen uitgevoerd konden worden. We hebben gelukkig nog kunnen ruilen voor een groter stuk. Nu kunnen we onze plannen gaan smeden en uitvoeren.”