Cafe 2370 Arendonk Femke Cavents van Café 2370. Foto: Eddy Meulemans

Café Angèle heropent als Café 2370

Twee maanden nadat de vorige uitbater plots met de noorderzon verdwenen is, loopt er alweer bier uit de kraan in het vroegere café Angèle in Arendonk. Femke Cavents (33) uit Turnhout wil er opnieuw een gezellig sport- en praatcafé van maken. Café 2370, want zo heet de zaak voortaan, wordt ook weer het vaste sportlokaal van dartsclub DC 2370.

Niet dat het voor Femke een absoluut noodzakelijke voorwaarde was, maar de terugkeer van dartsclub DC 2370 heeft haar toch mee over de streep getrokken om het contract met de brouwer te tekenen. “Je weet vooraf nooit honderd procent zeker of je café wel goed gaat draaien, maar met de dartsclub erbij ben ik toch verzekerd van al minstens drie goeie dagen per week”, zegt de nieuwe uitbaatster van café 2370. “Daarom heb ik ook eerst met de clubvoorzitter gebeld. DC 2370 heeft vijftig leden, die hier elke week driemaal komen trainen of wedstrijden spelen. Dan gooien ze een pijltje, maar drinken tussendoor ook rustig een pintje of een koffie.”

De Voskens

Voor Femke, die de voorbije jaren ’s avonds en in het weekend ervaring opdeed als tapster in café Sir Lancelot in Merksplas, is de opstart van een eigen zaak een meisjesdroom die in vervulling gaat. “Hoe ik hier in Arendonk terecht ben gekomen? Mijn vriend werkt als heftruckchauffeur bij brouwerij Corsendonk in Turnhout, de eigenaar van dit pand”, zegt ze. “Zo kon ik zelfs nog kiezen uit twee leegstaande cafés hier in Arendonk: De Voskens of Angèle. Zelf had ik het beste gevoel bij dit café, ook omdat ik hierboven kan wonen. Behalve de laatste twee jaren is Angèle ook altijd een bloeiende horecazaak geweest, met een mooi terras in de zon en vooral veel volk van alle leeftijden. Ik wil er weer een echt volkscafé van maken, waar je gezellig met elkaar kunt praten aan de toog, zeker geen discotheek.”

Café Angèle heeft in Arendonk een lange geschiedenis die al teruggaat tot in 1959. — © EMA

Niet lang nagedacht

Angèle heeft in Arendonk een lange geschiedenis die al teruggaat tot in 1959. De aloude staminee langs de Daries bestaat zo intussen al 65 jaar. “Waarom ik er toch voor gekozen heb om de historische cafénaam te veranderen? Om te benadrukken dat er hier iets nieuws is nu, met een nieuwe uitbater, een nieuw interieur en een nieuw elan. Maar eigenlijk heb ik er niet lang over nagedacht: 2370 is gewoon het postnummer van Arendonk en… de naam van dartsclub DC 2370. Past perfect, niet?”

Café 2370 op de Daries in Arendonk is alle dagen open, behalve op woensdag: door de week vanaf 11 uur en in het weekend vanaf 14 uur.