Nieuws Kempen Café De Roma moet sluiten voor nieuwbouwproject, uitbater hoopt tijdelijk elders op de Vrijheid onderdak te vinden

Café De Roma moet sluiten voor nieuwbouwproject, uitbater hoopt tijdelijk elders op de Vrijheid onderdak te vinden

Het pand van café De Roma gaat tegen de vlakte. — © Ronny van den Ackerveken

Café De Roma moet sluiten voor nieuwbouwproject, uitbater hoopt tijdelijk elders op de Vrijheid onderdak te vinden

Klanten van café De Roma op de Vrijheid kunnen donderdag voor de laatste keer op hun vertrouwde locatie iets eten of drinken. Het gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw. Mogelijk kan daar opnieuw een café komen, maar uitbater Pierre Verstraeten wil in tussentijd graag zijn klanten op een andere locatie in het centrum ontvangen. Dat is niet evident.

De geschiedenis van café De Roma gaat terug tot 80 jaar geleden. Het interieur onderging tijdens die decennia wel wat veranderingen. Pierre Verstraeten is sinds vijf jaar de uitbater. “Op 31 december liep het contract met de eigenaar af”, vertelt Pierre. “Ik kreeg te horen dat het niet werd verlengd en dat aanstaande vrijdag de elektriciteit wordt afgesloten voor de sloopwerken. Dus wordt donderdag de laatste dag dat café De Roma open is. In het nieuwe gebouw komt op het gelijkvloers een ruimte voor een handelspand. Met de eigenaar ben ik nu aan het onderhandelen om daar opnieuw een café te huisvesten. Ik heb hem zelfs al getoond hoe mijn idee voor de inrichting is.”

Pierre was op de hoogte van de bouwplannen, maar had gehoopt een tijdelijke oplossing te vinden. “Op de Vrijheid staat nog een aantal panden leeg. Hier vlakbij heb je De Tram die al enkele jaren dicht is en daarnaast sloot Taeymans vorig jaar de deuren. Ook een gedeelte van het vroegere gebouw van De Blauwe Regen is vrij. Die locaties zijn allemaal perfect voor een café met terras. Ik heb met elke eigenaar contact opgenomen om daar tijdelijk een café te openen, maar zonder resultaat. Waar De Blauwe Regen was, is blijkbaar geen horeca meer toegelaten. Het maakt me boos dat er geschikte panden leeg blijven staan, terwijl ze voor mij goed van pas zouden komen”, zegt Pierre Verstraeten.

Ouder publiek

Het is Pierre vooral om zijn klanten te doen. “Ik heb een trouw cliënteel dat bestaat uit een wat ouder publiek. Die mensen moeten na donderdag elders naar toe. Ze vinden dat uiteraard jammer, net als mijn personeel. Het bier in café De Roma komt van brouwerij Corsendonk. Met die mensen ga ik deze week in gesprek voor een mogelijke oplossing. Ze hebben beschikbare panden, maar niet in Hoogstraten. Daarom wil ik graag een oproep doen naar iemand die bereid is om een gebouw in het centrum van Hoogstraten te verhuren.”

Het nieuwe gebouw op de hoek van de Vrijheid en de Gravin Elisbethlaan gaat in dezelfde stijl zijn als De Jachthoorn aan de linkerkant van De Roma. Er komen twee appartementen, waarvan 1 duplex. Feestzaal Le Cirq, die grenst aan de achterkant, blijft behouden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.