CALLENS HOUDT ECOLOGICAL EVENT

Callens presenteert duurzaamheidstechnieken tijdens EcologiCal-event

Het Waregemse familiebedrijf Callens, dat ook een vestiging heeft aan de Janssen-Pharmaceuticalaan in Geel, presenteerde haar haalbare en modulaire duurzaamheidstechnieken voor de procesindustrie tijdens het eerste EcologiCal-event. Geïnteresseerden uit het hele land verzamelden in de meeting- en eventlocatie Panoramix by Callens.

Callens voelt de bezorgdheid van industriële bedrijven als het gaat om energiezekerheid en de juiste investeringen voor een klimaatneutrale toekomst. Zowel de regelgeving als de technologieën zijn complex. Toch ligt in die complexiteit net een grote kans. Ze laat Callens toe om de meest haalbare en betaalbare installaties uit te werken voor elk bedrijf, groot of klein.

Tegen 2030 moeten we 50% minder uitstoten dan in 2020 en tegen 2050 wil de EU klimaatneutraliteit bereiken. Onder de noemer EcologiCal helpt de Callens-groep industriële spelers hun CO2-uitstoot, al dan niet gefaseerd, naar beneden te halen tegen de naderende deadlines.

“The question is not if, but when”, weet CEO Windy Moerman. “Deze transitie komt men geslaagd door met investeringen door de tijd heen die ruimte laten om flexibel in te spelen op energiebronnen én nieuwe technologieën die uw uitstoot verder verlagen.”

“Een ‘one-size-fits-all’-oplossing bestaat niet“, benadrukt Kris Stappers, sales director bij Callens en Optimum by Callens. “Ieders unieke CO2-roadmap en antwoorden op de energieladder zijn daar het bewijs van. We spelen in op de algemene energiestrategie die klanten kiezen of we helpen hen er richting aan geven.”