Nieuws Kempen Campina Energie op zoek naar 650.000 euro

Campina Energie op zoek naar 650.000 euro

Campina Energie op zoek naar 650.000 euro

campina energieCapina Energie heeft vandaag een oproep naar vennoten gelanceerd. In een eerste fase wil de burgercoöperatie 650.000 euro verzamelen die het wil investeren in twee projecten in het kader van hernieuwbare energie. De initiatiefnemers beloven “een aantrekkelijk rendement”.

Geïnteresseerden kunnen maximum 20 aandelen kopen van elk 250 euro. De maximale inleg bedraagt dus 5000 euro. “De oproep staat open voor iedereen: burgers, bedrijven en organisaties. Campina Energie wil op die manier 650.000 euro investeringsmiddelen verzamelen”, zegt Wout Baert, voorzitter van Campina Energie. “Het grootste deel daarvan, ongeveer 550.000 euro, is bestemd om een participatie van 20% te kunnen nemen in het windmolenpark van Eneco langs de E34.” De bouwfase van dat project is nu in volle voorbereiding.

“Daarnaast reserveren we ongeveer 100.000 euro investeringsmiddelen voor één tot twee kleinere projecten. Daarover zijn we nog in onderhandeling met een aantal betrokkenen, maar het zijn projecten die we in eigen beheer uitvoeren en waar we 100% eigenaar van zullen zijn.”

Nieuwe website
De projectoproep loopt tot 30 juni 2016, maar als het totaalbedrag vroeger is bereikt, wordt de projectoproep gesloten. Wie nadien vennoot wil worden, moet zijn inleg beperken tot één aandeel. Mogelijk komen er in de toekomst nog projectoproepen.

Campina Energie lanceert de campagne met een vernieuwde website, die informatie bevat over de verschillende projecten en de manier waarop geïnteresseerden vennoot kunnen worden. De initiatiefnemers ondernemen de komende weken een informatieronde langs bedrijven en verenigingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer